Categorii
Intrebari de la cititori

Solutie izolare garsoniera Popesti – Leordeni Ilfov

Caut o solutie de izolare pentru o garsoniera de bloc situata la etaj mansardat cu pod necirculabil. Izolatia se va face in pod, pe planseul din beton. Suprafata aproximativa este de 37-40 mp, in Popesti – Leordeni Ilfov si m-ar interesa oferte cu vata bazaltica sau spuma poliuretanica. Ma intereseaza o lucrare de calitate evetual cu factura / garantie. Telefon 0771048645.


Intrebare de la Bogdan, pe adresa redactiei: Solutie izolare garsoniera Popesti – Leordeni Ilfov.

3 răspunsuri la “Solutie izolare garsoniera Popesti – Leordeni Ilfov”

O solutie va dau eu. Am aplicat-o la mine la casa in aceeasi situatie, in pod peste placa de beton. Am facut din 3×5 ( lati de tigla) niste picioare de 22cm fixati perpendicular la 1m distanta intre ei tot pe un 3×5. A obtinut ceva ca un pieptene gigant cu dinti la 1m distanta indreptati in jos. Lungimea unui astfel de element=din perete in perete si i-am pus la distanta de 1m intre ei. Ca sa se pastreze distanta si sa nu „plece” am fixat aceste picioare de 22cm intre randuri. Un picior l-am fixat cu randul din stanga, urmatorul cu randul din dreapta si tot asa. Am folosit aceasi marime de lati taiati la 1m pusi direct pe placa. Dupa ce am acoperit cu aceasta tesatura toata suprafata casei (la mine) am umplut cu vata sul ( de 120cm latime) cu folie de aluminiu, folia pusa pe placa. In latimea de 1m dintre randurile de „piepteni” am indesat 1,2m de vata, asa m-am asigurat ca nu ramane spatiu untre randurile de vata. La picioare (cele de 22cm) am crestat cu un cutter vata astfel incat sa inconjoare picioarele si sa ma asigur ca nu ramane gol. Am pus 25cm grosime (in 22cm piciorul+ 3cm grosimea latului din capul piciorului). Peste toata asta am pus scandura cu falt de 4cm. Am facut asta acum 4 ani si sunt f. multumit de rezultat. Am fost 2 persoane suprafata: 85m2 in 5 zile. Partea cea mai dura a fost sa car materialele in pod, in rest joaca cu autofiletanta si un circular de mana

@Dragos. Pare facut ca la carte ce spuneti dvs., grosime fara zgircenie de vata, ati pus si scindura pe deasupra deci se poate si calca peste – ideal, nu cred ca reusesc ca la dvs. Banuiesc ca totusi pe iarna se aduna umezeala in vata – asta nu-i scade eficienta rezistentei termice ? La cum ma gindesc eu mie nu mi se pare utila folia de nici un fel la izolatia pe exterior in pod. Ma gindesc ca iarna vata va fi umeda si eventual se va face condens fix in vata dar asta in cazul bun caci daca punctul de roua pica tot in placa de beton si in casa e umed vaporii trec betonul si se face umezeala intre planseu si folia de aluminiu, inainte de vata, pe sensul dinspre interior spre exterior. Eu imi inchipui ca ventilatia e cheia problemei si as lasa vaporii sa treaca in legea lor (prin beton si vata in ambele sensuri in functie de anotimp deci fara folie) iar in pod e musai sa fie ventilatie (usor de zis).

Umezeala de unde?

Singurii vapori care ar ajunge la vata ar fi cei ce trec prin placa de beton. De aceea am pus vata cu folia in jos, pe placa (bariera intre placa si vata). Apoi scandura, in afara de rolul de a putea calca prin pod mai are unul f. important ( de aceea am pus scandura cu falt). Inainte am avut vata simpla direct pe beton. Dupa un an am inceput sa simt ca pierde din eficienta si asta se inrautatea cu fiecare an. Am concluzionat ca praful se acumula in vata si functiona ca o punte termica. Acum se pare ca am rezolvat probl.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *