Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Usile de sticla in amenajarile interioare. Exemple in imagini

1-model usa de sticla batanta cu imprimeu modernUsile de sticla sunt admirate si temute deopotriva: le admira in special tinerii si cei care tind spre obtinerea unor decoruri moderne minimaliste si sunt temute de catre cei care au copii mici, care ar putea sa transforme usile in mii de tandari. Cu toate acestea, tot mai multi designeri aleg sa le foloseasca in proiectele de amenajare a interioarelor in care sunt implicati.


Dincolo de temerile unei categorii de persoane, trebuie spus ca usile de sticla prezinta o multime de calitati si avantaje pe care e pacat sa le treci cu vederea daca iti doresti o amenajare aerisita, moderna si plina de lumina. Dar hai sa vezi despre ce este vorba mai exact.

Avantajele si dezavantajele usilor de sticla:

Cum spuneam anterior, si usile de sticla prezinta avantaje si dezavantaje. Asa ca voi incepe cu insiruirea aspectelor pozitive ale acestor usi de interior:

– Sunt extraordinar de frumoase si pot fi realizate intr-o multime de culori si cu o multime de imprimeuri si ornamente. Practic, din punct de vedere decorativ, usile din sticla iti ofera o selectie mult mai variata decat cele din lemn, furnir sau alte materiale.

– Din motivul expus anterior, aceste usi de interior pot fi adaptate aproape oricarui stil de amenajare, fie ca vorbim despre stilul clasic, modern sau scandinav, de pilda.

– Se monteaza simplu, rapid si usor si gratie sistemelor din dotare rareori se produce deranj in timpul montajului.

– Tot datorita sistemelor cu care sunt prevazute, usile din sticla, fie ele glisante sau batante, se lasa rareori, ceea ce le asigura o buna functionare o perioada indelungata.

– Sunt prezente extrem de discrete acolo unde se cere (in general, in amenajarea spatiilor mici) si nu aglomereaza vizual decorul.

– Usile din sticla constituie alegerea perfecta pentru spatiile intunecoase, acestea permitand luminii sa circule cu usurinta dintr-un spatiu in altul. Sunt minunate mai cu seama pentru incaperile fara ferestre, asa cum sunt multe dintre baile si holurile de la intrarile in case si apartamente.

– Acest tip de usi este, poate, cea mai potrivita alegere pentru baile fara aerisire intrucat sticla nu este sensibila la vapori si la expunerea la umiditate, iar in acest fel usa nu isi modifica aspectul, forma si dimensiunea.

– Se intretin si se curata foarte usor: cu o laveta si cu un spray pentru geamuri.

Lista dezavantajelor este mult mai scurta, asa cum vei vedea in continuare:

– Se pateaza foarte usor si petele sunt vizibile, insa ai in vedere avantajul faptului ca se curata la fel de simplu.

– Spre deosebire de alte tipuri de usi de interior cele din sticla prezinta riscul spargerii sau fisurarii chiar daca sunt supuse unor tratamente care le fac mai rezistente decat ne putem imagina. Acest lucru se intampla doar in situatii izolate, atunci cand usa este supusa unei lovituri puternice sau atunci cand a fost montata gresit de la bun inceput. Insa pentru prevenirea ranirii persoanelor aflate prin preajma straturile de sticla sunt sustinute de o folie care tine cioburile lipite in momentul spargerii.

Tipuri de usi din sticla

Inainte de a porni in cautarea modelului de usa de sticla potrivit, e bine sa stii si ce tipuri exista, asa incat sa il alegi pe cel mai potrivit spatiului pe care il amenajezi. Exista, asadar, 3 tipuri din care poti alege:

– Usa glisanta din sticla. Aceasta este ideala mai cu seama pentru spatiile inguste, in general se monteaza fara rame si pot fi montate in asociere cu pereti sau panouri fixe din sticla.

Citeste si: Usile culisante, o prezenta discreta in casa ta.

– Usa batanta din sticla.

– Usa din sticla pe toc de aluminiu. Datorita sistemului de prindere din dotare acest tip de usi pot avea cel mult 90 x 270 cm.

Culori si decoruri

Mai trebuie sa stii ca, indiferent de tipul de deschidere, foaia din sticla a unei usi poate avea aproape orice culoare iti doresti si poate fi decorata si personalizata in functie de preferintele si cerintele tale. Desigur ca pretul variaza in functie de modelul pe care il vei selecta in cele din urma.

De asemenea, e bine sa ai in vedere ca daca vei alege sa-ti dotezi casa cu usi din sticla, cea din baie si cele din dormitoare ar fi bine sa fie realizate din sticla mata, asa incat sa nu obtureze fluxul de lumina dintr-un spatiu in altul, dar in acelasi timp sa ofere intimitatea necesara.

Sursa foto: O Vannoy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *