Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Vanilie si cappuccino – aromele amenajarii unui apartament modern

1-canapea bicolora amenajare living open space cu bucatarie proiect D3 DesignA trecut ceva vreme de cand am prezentat proiectul de amenajare a unui apartament pe casadex.ro si asta pentru ca n-am mai gasit niciunul care sa-mi placa suficient de mult. Pana astazi, cand am descoperit compania de arhitectura si design D3 Design din Chisinau si, desigur, o parte dintre lucrarile lor.


Mi-a fost greu sa aleg un singur proiect din portofoliul lor intrucat absolut toate mi-au placut, fiecare avand o nota aparte si aratand spectaculos in felul sau. Marele merit al designerilor companiei D3 Design, din punctul meu de vedere, este ca au reusit sa-i imprime fiecareia dintre locuintele pe care si-au pus amprenta aerul de camin placut, primitor si confortabil, in ciuda faptului ca au folosit exclusiv materiale, mobilier si accesorii din gama superioara, care te pot duce mai degraba cu gandul la o amenajare pretioasa.

Lumina si energie pozitiva

Intotdeauna am spus ca interioarele amenajate in culori inchise sunt sumbre si apasatoare, iar cele finisate si mobilate in culori deschise si tonuri neutre calmeaza spiritele si induc buna dispozitie. Apartamentul proiectat de Dumitru Martiniuc si decorat de Dumitru Ginga are o aura incredibil de pozitiva in primul rand datorita paletei cromatice alese.

Este vorba despre un apartament cu 3 camere, spatios si plin de lumina finisat si decorat in nuante calde de vanilie si cappuccino. Ador sa vad cand toate spatiile unei locuinte poarta aceleasi culori, ador senzatia de unitate cromatica pe care, din pacate, nu o inteleg foarte multi dintre cei care aleg sa-si amenajeze locuinta fara ajutorul unei echipe de profesionisti. Pe scurt, chiar imi place la nebunie ce au facut cei doi basarabeni cu un simplu apartament.

Iti recomand sa nu ratezi urmatorul articol: Lectie de design – un apartament modern in care culorile se imbina perfect.

Minimalism confortabil

Imi place minimalismul, imi plac ideile si conceptele care stau la baza lui, dar recunosc ca multe interioare minimaliste sunt cam reci pe gustul meu. Insa nu si acest apartament. Desi au respectat canoanele minimalismului, cei doi designeri au reusit cumva sa obtina o amenajarea calduroasa, prietenoasa si care pare extraordinar de confortabila. Nu-mi dau seama daca „vina” o poarta mobilierul sumar si laconic sau jocul de lumini nascut din combinarea texturilor alese pentru finisarea diferitor suprafete.

Mai poti vedea si: Inspira-te – un apartament modern decorat cu lemn, dar si: Lemn si caldura in amenajarea unui apartament modern cu 3 camere.

Observa ca intreaga amenajare este o succesiune de suprafete lucioase si netede si suprafete mate, ce imita fidel aspectul natural al lemnului. Jocul acesta de culori se repeta nu doar in finisajul peretilor si in constructia garniturii de mobilier din bucatarie, ci si in decorul canapelei supradimensionate din livingul open space. Ingenioasa idee de a aduce in decorul compus din nuante de vanilie si cappuccino o canapea a carei tapiterie sa respecte si sa reproduca acest placut contrast cromatic.

Citeste si: Culoarea verde crud in amenajarea unui apartament mdoern cu 2 camere.

Te las in continuare sa rasfoiesti imaginile de mai jos, iar daca acest proiect te va convinge sa vrei sa-ti lasi casa sau apartamentul pe mana celor doi designeri, contacteaza-i aici: D3 Design (d3.md)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *