Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Ai un pod nefolosit? Transforma-l intr-un spatiu util si frumos

1-solutii de amenajare a unei mansarde sau a podului caseiCunosc multe persoane care locuiesc la curte si care, de oboseala sau din cauza epuizarii resurselor financiare si a ideilor decorative, au depus armele inainte de a izbuti sa amenajeze si podul sau mansarda. Si, in cele mai multe cazuri similare, spatiul de sub acoperisul casei ramane gol si uitat in ciuda uriasului potential decorativ si util pe care il poseda.


Daca povestea de mai sus este si a ta si daca ai si tu un pod sau o mansarda pe care tot amani sa o pui in valoare din cauza lipsei de idei, casadex.ro iti vine in ajutor, prezentandu-ti o serie de solutii de amenajare a acestui spatiu. Am convingerea ca dupa ce le vei descoperi, vei regasi si cheful de munca si iti vei transforma podul uitat intr-un loc frumos si absolut util.

Dormitor romantic si intim

Prima idee sau solutie de amenajare a unei mansarde sau a unui pod este si cea pe care o intalnim cel mai des transpusa in realitate. Cred ca ti-ai dat seama deja ca ma refer la transformarea spatiului de sub acoperisul casei in dormitor. Pentru a te asigura ca vei obtine un dormitor confortabil trebuie sa te ingrijesti ca podul este termoizolat eficient, asa incat sa nu suferi iarna de frig si vara de caldura. Si indiferent de suprafata de care dispui, nu uita ca o incapere locuibila are nevoie de lumina si aer, ceea ce inseamna ca trebuie sa montezi si cel putin o fereastra pe care sa o poti deschide.

Te poti inspira si de aici: Dormitoare in mansarda – idei de amenajare.

Cand spun ca poti sa-ti transformi podul intr-un dormitor nu ma gandesc doar la dormitoarele matrimoniale, care ar fi cu siguranta deosebit de intime si romantice. O mansarda poate fi si o minunata camera pentru copii. Vei gasi in imaginile de mai jos un exemplu de transformare a unei mansarde intr-o camera pentru nu mai putin de 4 copii. Sunt convinsa ca cei 4 frati care impart respectiva camera se simt mereu ca in tabara.

Iata un alt exemplu interesant: Camera pentru 2 copii amenajata intr-o mansarda de doar 14 mp.

Bucatarie luminoasa

Ideea de amenajare a bucatariei in mansarda implica mai multe eforturi financiare si nu numai. Insa aceasta solutie poate fi salvatoare pentru cei care au o mansarda mare si cocheteaza cu ideea de a o transforma intr-un apartament sau intr-o garsoniera cu intrare separata si tot tacamul. Tot tacamul include, desigur, si o bucatarie care poate fi extraordinar de practica si cocheta. Conditia esentiala este ca spatiul disponibil sa fie optimizat cat mai eficient, cu ajutorul unui mobilier proiectat la comanda si sa fie scaldat de lumina prin intermediul ferestrelor ce pot fi montate pe tavan sau pe perete, in functie de inaltimea spatiului.

Poti vedea si: Amenajarea unei bucatarii in mansarda – un proiect pur si simplu spectaculos.

Baia din mansarda

Daca ai o casa mica si iti pare rau ca nu ai luat in calcul proiectarea unei bai secundare, dar ai un pod suficient de inalt, lasat de izbeliste, poti incerca sa-l transformi intr-o micuta baie suplimentara. In functie de inaltimea acoperisului si de suprafata pe care ti-o ofera podul poti dota acest spatiu cu o cabina de dus sau cu o cada si musai cu un wc si un lavoar.

Mai multe imagini din care te poti inspira gasesti aici: Baia din mansarda – idei de amenajare in 16 imagini.

Camera de joaca, relaxare sau Home Cinema

In cazul in care fiecare membru al familiei tale are deja propria camera in care se poate bucura de intimitate si totusi ai un pod sau o mansarda pe care tot amani sa o amenajezi, iti propun sa iei in calcul amenajare unei camere de joaca pentru copii, a unei camere de relaxare pentru intreaga familie sau chiar a unei sali de Home Cinema.

Daca vei decide sa-ti transformi podul intr-o camera de joaca pentru cei mici, trebuie sa te asiguri ca spatiul cu pricina nu reprezinta niciun pic de risc pentru acestia. Spre exemplu, ar trebui sa ai grija ca ferestrele respectivei incaperi sa fie prevazute cu sisteme de blocare, asa incat copiii sa nu le poata deschide in lipsa unui adult. Iar in cazul in care mansarda ta nu are nici macar o fereastra si iti place sa vizionezi filme si seriale, iti recomand sa iei in calcul transformarea acestui spatiu intr-o sala de cinema.

Iata cum poti face asta: Cum iti poti amenaja o sala de cinema la tine acasa.

Un birou sau un spatiu de creatie

Pentru cei care lucreaza de acasa mansarda poate fi locul ideal pentru amenajarea unui birou. In spatiul izolat de sub acoperisul casei este linistea pe care o cauta toti cei care isi amenajeaza un spatiu de creatie in propriul camin. Foarte important este ca biroul sa fie asezat in apropierea unei ferestre, asa incat sa fie inundat de lumina naturala pe intreaga durata a zilei.

Alta idee interesanta gasesti aici: Cum amenajezi un living in mansarda.

Depozitarea hainelor

Cea din urma idee de astazi este transformarea podului intr-un spatiu de depozitare a hainelor, incaltarilor si altor obiecte pentru care nu prea mai ai loc in celelalte camere ale casei. Desigur ca pentru a o pune in aplicare trebuie sa dotezi spatiul cu pricina cu mobilier specific: bare pentru umerase, suporturi pentru pantofi, polite pentru haine etc. Una peste alta, aceasta idee este potrivita chiar si pentru podurile mai scunde, a caror inaltime nu permite aplicarea altor solutii.

Citeste neaparat si: 10 variante de amenajare a unei mansarde.

Sursa foto: WooHome

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *