Categorii
Misto, nu?

Casa de 1,3 milioane USD pe care o poti cumpara cu doar 10 dolari

1-vedere de sus casa 362 metri patrati vanzare 10 dolariUn conac istoric din New Jersey, SUA, evaluat la 1.350.000 USD, a fost scos la vanzare pentru ridicola suma de 10 dolari. Nu este o gluma, iar oferta este cu atat mai interesanta cu cat casa cu suprafata de 362 mp arata impecabil si a fost construita in 1906, dupa proiectul lui Dudley S. Van Antwerp, un celebru arhitect american.


Asa ca daca ai visat sa devii proprietar in Statele Unite, dar te gandeai ca nu dispui de suficienti bani, acum e momentul sa-ti indeplinesti visul. Insa, inainte sa te grabesti sa-ti cumperi bilet de avion, trebuie sa afli conditiile de care este insotita aceasta incredibila oferta de vanzare.

Cerintele contractului de vanzare

Este firesc sa privesti cu suspiciune o oferta de acest gen. Unde s-a mai vazut sa cumperi o casa, oricat de mica, cu doar 10 dolari? Conacul din New Jersey are urmatoarea problema: se vinde fara terenul de sub el. Povestea este urmatoarea: recent, actualul detinator ai proprietatii, un dezvoltator imobiliar, a primit aprobarile necesare de la consiliul local pentru impartirea terenului in 8 parcele pe care urmeaza sa se construiasca imobile noi. Dar planurile dezvoltatorului sunt zadarnicite de superba casa cu valoare de monument istoric pe care nu o poate demola, in baza regulamentului legislatiei locale.

Dezvoltatorii imobiliari au gasit totusi o portita legala prin care pot scapa de conac fara sa-l demoleze. Legea le permite sa-l vanda cu cel mult 10 dolari, cu conditia ca noul proprietar sa-si asume costurile de mutare a casei la o distanta de aproximativ 400 m de pozitia actuala. De asemenea, autoritatile locale il obliga pe actualul proprietar sa participe la cheltuielile de relocare cu suma de 10 mii USD. Toate celelalte costuri aferente acestei mutari vor fi insa suportate de catre cumparator.

Cat costa aceasta mutare?

Desi pare imposibila, mutarea unei constructii de asemenea amploare poate fi realizata cu ajutorul echipelor specializate in lucrari de acest gen. Conform expertilor unei companii specializata in relocarea diferitor tipuri de constructii, costurile pe care trebuie sa le suporte viitorul proprietar se pot ridica pana la suma de 200.000 dolari. Insa, avand in vedere ca distanta obligatorie la care trebuie mutat conacul este de doar 402 m (un sfert de mila), unde se afla cel mai apropiat lot de teren disponibil, costurile de mutare se vor reduce substantial, chiar si pana sub 100.000 dolari.

Daca iei in considerare faptul ca splendida casa – monument istoric este evaluata la 1,35 milioane USD de catre specialistii imobiliari, costurile relocarii sunt o nimica toata. Inca ceva: cata vreme conacul se vinde fara teren sub el, daca te vei decide sa o cumperi trebuie sa te pregatesti sa scoti din buzunar alti bani pentru achizitionarea unui teren pe care sa asezi resedinta de 362 metri patrati.

Sursa foto: Simple Most

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *