Categorii
Primite de la cititorii CasaDex

De la cititori: Cum mi-am renovat casa de la distanta – Gardul

gard plasa teren

Daniel ne-a trimis pe adresa redactiei textul de mai jos:
Acum mai bine de 7 ani am cumparat o frumusete de casa intr-un sat inconjurat de paduri pline de caprioare, veverite, bufnite si castani salbatici. Ne-a placut atat de mult incat am decis sa o renovam. Casa era la peste 180 de km de Bucuresti, asa ca am cautat o firma din cel mai apropiat oras.


Ne-am apucat cu spor de renovare, de la distanta. Ne intalneam la casa in fiecare weekend cu inginerul sef, patronul firmei. Lucrurile mergeau repede si prost, pe alocuri foarte prost. Ajungem la gard. Voiam sa-l inlocuim pe cel vechi, din uluca, putrezit pe alocuri. Decidem sa facem un gard de sarma, din ratiuni financiare. Platim avansul pentru plasa, stalpi si ce mai trebuia.

Primim telefon de la domnu’ inginer sa venim sa vedem gardul. Ne-am bucurat tare mult, ne-am urcat in masina si am plecat spre casa de vacanta. Ajungem inaintea lui si ramanem socati: nu numai ca nu exista niciun gard, dar nici macar gaurile pentru stalpi nu erau terminate. Din cele peste 70 de gauri erau date 10-15. Gardul de lemn disparuse complet. L-au dat jos mesterii si l-au schimbat pe alcool in sat.

Nu au lasat niciun semn, o sfoara, tarusi, nimic, ceea ce ne-a dat de furca dupa ce, intr-un final, am terminat gardul. A venit vecinul si ne-a pus sa-l mutam putin mai inspre interior, ca nu am respectat proprietatea. Alti bani, alta distractie.

Cat despre domnul inginer si firma lui, am incetat colaborarea imediat. Dar prostiile facute de firma lui la casa ne amintesc mereu de el.

Vrei ca si articolul tau sa apara in casadex.ro? Scrie-ne la adresa andrei@casadex.ro pentru detalii. Mai multe informatii aici.

Un răspuns la “De la cititori: Cum mi-am renovat casa de la distanta – Gardul”

Morală: niciodată să nu lăsați meșterii să lucreze fără CTC (controlul tehnic de calitate) efectuat de proprietar sau de o persoană de încredeere. Am verificat personal teoria și de atunci nu am mai făcut acestă greșeală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *