Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Idee de amenajare a unei garsoniere de 30 mp pentru o tanara

1-canapea in zona de relaxare a garsonierei de 30 mp Sankt PetersburgPentru ca se apropie inceputul anului universitar, tot mai multa lume cauta idei si solutii de amenajare in stil modern tineresc a garsonierelor. Cele mai apreciate sunt garsonierele care se pliaza perfect pe stilul de viata al studentilor: cu loc de studiu, suficiente spatii de depozitare, cu zona de relaxare, spatiu de dormit si desigur cu bucatarie si baie.


Garsoniera de doar 30 mp din Sankt Petersburg pe care am ales sa ti-o prezint astazi intruneste toate cerintele de mai sus, fiind amenajata pentru o tanara de catre Andrei si Aliona Timonin, doi soti care formeaza un parteneriat de succes si la firma de design pe care o conduc impreuna.

Cerintele tinerei proprietare

La fel ca majoritatea tinerilor din ziua de azi si proprietara garsonierei de 30 mp si-a dorit ca locuinta proaspat achizitionata sa fie amenajata astfel incat sa contina atat o zona de relaxare si conversatie in fata televizorului, cat si un spatiu de studiu si o arie de dormit confortabila, dotata cu un pat confortabil. Proprietara a mai subliniat si ca este foarte important sa se gaseasca solutii si pentru amenajarea cat mai multor spatii de depozitare ascunse, toate acestea fara sa se renunte la o bucatarie dotata cu toate cele trebuincioase.

Tanara fiind, a optat pentru un stil de amenajare modern cu note scandinave si pentru o paleta cromatica luminoasa si in acelasi timp atragatoare. Sotii Timonin si-au notat toate aceste cerinte si au trecut la treaba.

Bucataria – inima garsonierei

In imaginea cu numarul 12 a galeriei foto de mai jos vei descoperi o schita detaliata a spatiilor pe care Aliona si Andrei Timonin au reusit sa le integreze in cei aproape 30 metri patrati ai garsonierei. Mi se pare incredibil cat de bine au impartit micul studio si cat de multe spatii de depozitare au reusit sa creeze.

Le admir creativitatea mai ales pentru faptul ca garsoniera la care au lucrat are o forma dificila: este lunga si ingusta. Insa in ciuda acestui neajuns cei doi designeri au reusit sa o imparta astfel incat sa corespunda tuturor cerintelor tinerei proprietare si sa creeze, totodata, senzatia unui spatiu aerisit si luminos. Astfel ca, acum, centrul intregii locuinte il reprezinta bucataria, in jurul careia au fost amenajate toate celelalte spatii. Cumva, daca privesti schita si imaginile de mai jos, poti spune ca intregul decor a fost construit in jurul bucatariei si ca toate zonele de interes au fost proiectate in jurul ei.

In ciuda spatiului redus, bucataria a fost dotata cu o garnitura de mobilier alb dispus pe doua laturi asezate fata in fata, asa incat depozitarea vaselor si ustensilelor de gatit nu constituite o problema, chiar daca una dintre laturi a fost proiectata cu dulapuri mai putin adanci.

Dormitorul amenajat in spatele bucatariei

Dorinta obtinerii unui dormitor a fost indeplinita prin constructia unui cub din lemn in spatele mobilierului de bucatarie. Accesul in micul dormitor se face direct din zona de living, spatiul de dormit avand latimea unui pat pentru doua persoane. In ciuda faptului ca este vizibil din zona canapelei care defineste camera de zi, patul beneficiaza de suficienta intimitate. N-am mai intalnit acasta solutie de configurare a spatiului in apartamentele sau garsonierele de bloc, dar recunosc ca este interesanta.

Livingul sau camera de zi

Facand abstractie de faptul ca intreaga locuinta este amenajata in plan deschis, fiecare zona este cat se poate de bine conturata datorita viziunii designerilor. Camera de zi sau micul living ocupa extremitatea de langa fereastra a garsonierei si este mobilata foarte simplu, cu un coltar asezat in fata unui birou si a televizorului montat pe peretele opus.

Paleta cromatica aleasa de designeri este vizibila mai cu seama in zona de living in ale carei textile predomina nuante pastelate de bej, crem si gri. Tanara proprietara are la dispozitie nu unul, ci doua spatii de lucru: pe langa cel amenajat in apropierea televizorului designerii i-au mai pus la dispozitie unul – in logia garsonierei. Dar nu pe acestea vreau sa le subliniez in mod special, ci solutiile de iluminat pe care sotii Timonin le-au ales pentru zona de living. Le poti observa in imaginile care ilustreaza aceasta arie a locuintei.

Spatiile de depozitare

Pentru ca nevoia de depozitare este una pe care o avem cu totii, nu e de mirare ca tanara proprietara a garsonierei le-a solicitat designerilor sa acorde atentie speciala acestui aspect. In cei 30 metri patrati Aliona si Andrei au reusit sa amenajeze si doua spatii de depozitare generoase: unul tip dressing cu intrare direct din hol si unul sub forma unor dulapuri inalte proiectate in continuarea garniturii de bucatarie. De remarcat faptul ca niciunul dintre cele doua spatii de depozitare nu incarca vizual decorul si nu sare in evidenta.

Baie moderna, cu accente scandinave

In mod deosebit imi place baia, simplitatea paletei cromatice, finisajele alese cu gust si stilul minimalist al mobilierului si al amenajarii acestui spatiu. Decorul minimalist este impletit subtil cu accente scandinave, ducand la obtinerea unui decor modern, placut ochiului si usor de intretinut.

Sursa foto: In MyRoom

Un răspuns la “Idee de amenajare a unei garsoniere de 30 mp pentru o tanara”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *