Categorii
Intrebari de la cititori

Necesar panouri fotovoltaice – 4 becuri si doua prize

Incep constructia unei casute de vacanta intr-o zona impadurita unde nu exista curent electric si sunt aproape hotarat sa o dotez cu panouri solare fotovoltaice care sa-mi asigure energia necesara pentru 3-4 becuri led si vreo 2 prize pentru incarcarea telefoanelor, sa zicem.


Mentionez ca nu am frigider sau alte electrocasnice acolo, o sa fie doar o cabanuta din lemn unde o sa mergem in weekenduri si in minivacante ca sa ne aerisim creierele. Iarna o sa avem incalzire la un godin pe lemne. Ce modele de panouri fotovoltaice imi puteti recomanda ca sa-mi acopere necesarul descris? Daca aveti si alte solutii, sugestii sau pareri care m-ar putea ajuta sa asigur curentul electric necesar pentru 3-4 becuri led, le accept bucuros.

Intrebare de la Traian, pe adresa redactiei: Necesar panouri fotovoltaice – 4 becuri si doua prize.

9 răspunsuri la “Necesar panouri fotovoltaice – 4 becuri si doua prize”

Salut. Am o rulota pe terenul meu si tot asa, accesul la retea este dificil. Am un panou fotovoltaic de 100w. Consumatorii sunt 2 becuri LED cu fasung auto, o priza de bricheta unde incarc telefoanele si un TV pe 12 volti. Panoul reuseste sa echilibreze consumul. Cel mai des folosit este TV-ul. Este foarte adevarat ca am soare de la 08.00 pana pe la 18.00 si mai intorc panoul din cand in cand pentru o captare mai buna a razelor solare. Deocamdata sunt multumit. Cand voi mai construi ceva, intenzionez sa mai cumpar un kit fotovoltaic. Importanta este expunerea la soare. O zi buna!

Trebuie sa precizati puterea totala a consumatorilor.
Din experienta, necesarul primar e de 4 becuri, ca mai apoi sa constati ca-ti mai trebuie: tv, sistem alarma, etc.
Raspuns: 4 becuri x 7w x 10 ore= 280w
Necesar: kit 200Wp
panouri 12V 100w x 2 buc.=998 lei
Controler, invertor, seturi MC-4,tablou sigurante, cablu UV, etc.=822 lei
Acumulator GEL 60Ah VE= 800 lei. TOTAL=2620 lei.
Obs.-Daca iluminatul este pe 12V DC puteti renunta la invertor.
epanouri. ro/shop

buna ziua,

si eu sunt pentru energia verde si tare mult mi-as dori ca mai marii lumii sa permita aceasta tehnologie de captare a energiei libere care exista inca de acum 100 de ani de cand bravul inventator Tesla a adus-o in lumea noastra si din documentarile mele am aflat ca panourile fotovoltaice capteaza energia indiferent daca sunt orientate spre soare sau nu dovada fiind faptul ca ele produc curent si pe timpul noptii insa atentie la ce cumparati pt ca sunt multe ,,pseudopanouri,,pe piata ,mai trebuie un acumulator de stocare a energiei pt ce nu consumati in schimb panoul solar care va incalzeste apa este necesar sa fie orientat spre soare dar sa nu fie dependent de vreo …prize ca atunci nu mai este panou solar ci… pseudo;
sfatul meu este sa va documentati bine pe aceasta tema,informatia ne face mai puternici si mai greu de …pacalit si manipulati,bafta!

Nu panourile costa mult ci bateriile caci daca nu sunteti racordat la retea, aveti nevoie de ele. in plus ele trebuiesc schimbate dupa vreo 10 ani. Va trimit datele de contact ale unei firme care se ocupa cu asa ceva si care va poate da cea mai buna solutie.

Arthur Balogh, Sisteme Regenerabile SRL, Episcopiei, 8, ap. 3A Arad, Romania 40725216670 sau 40725216670, arthur.balogh@ecoenergievest.ro, http://www.ecoenergieinvest.ro

Puteti sa-i spuneti ca aveti datele de la Calin Cojocaru, Timisoara, de la Expozitia USAMVB Timisoara.

Eu recomand aceste panouri: emag.ro/panou-fotovoltaic-canadiansolar-280-wp-monocristalin-cs6k-280m/pd/DY1LY7BBM Noi il avem montat la o cabana de vacanta exact cum va fi si a dvs. Cel care ni l-a montat l-a instalat cu un controler PWM si cu baterie pe 24V (sper sa nu spun prostii, ca nu ma pricep dar parca asa am retinut) Si noi avem doar 4 becuri led in cabanuta, dar avem grija sa nu le folosim niciodata simultan. Oricum, pentru timpul pe care il petrecem acolo suntem foarte multumiti si recomand cu incredere producatorul asta. Cica sunt numarul 2 la nivel mondial acum in domeniul panourilor fotovoltaice.

am rugamintea de a fi ajutata sa aleg pompa de apa cea mai potrivita :
cel care mi-a facut forajul mi-a recomandat pompa cu paleti pt un debit de pana la 2400 l/h de 10 bari insa nu gasesc o astfel de pompa;
mentionez ca am un put de 25 ml izvorul incepe de la 18 pana la 22 si se pare ca este destul de puternic,este pe teava albastra de 14;
multumesc anticipat,seara buna

Buna ziua.
Suntem specializati in structurile de lemn. Pe magicconstruct .ro , puteti vedea o parte din realizarile noastre . Dati-mi o adresa de maill sa va trimit un model de casa foarte compasta , care nu este inca pe sitte-ul nostru .
Cu stima Gigi mocanu 0722235456
office@constructii-caselemn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *