Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Presiunea in centrala creste mereu la 3 bar – ce sa fac?


Salutare! Am o centrala Ariston (nu neaparat relevant) pentru apa calda si caldura (pe timp de iarna) in baie. Problema care ma dispera de cativa ani este urmatoarea: acum vreo 4 ani m-am trezit cu presiunea in barometru trecuta de 3 bar si imi picura apa din centrala.


Scoteam apa din calorifer sa reduc presiunea la 1, apoi dupa cateva ore crestea iar peste 3 si incepea sa curga apa. Am chemat inginerul ce mi-a montat-o si mi-a inlocuit schimbatorul de caldura cu unul nou (vreo 400 lei) considerand el ca asta e problema.

Totul a functionat ok pana anul trecut, cand iar, aceeasi problema cu centrala, presiunea si picuratul. A venit iar inginerul, a facut ce a facut acolo, si pana la urma s-a ajuns tot la inlocuirea schimbatorului de caldura (in placi, din inox), anteriorul prezentand urme de piatra si ceva rugina. Acum, in prezent, cand scriu acest mesaj, dupa numai un an de la ultima interventie, m-am trezit iarasi cu aceeasi problema. Practic, creste presiunea, scot apa din calorifer, si dupa nici 30 min revine la loc.

Ce pot sa fac? Sa fie alta problema, ci nu schimbatorul de caldura? Sa fie presiunea apei pe conducta prea mare si sa-mi dea peste cap circuitul in centrala? Inginerul mi-a spus ca nu a mai intalnit la cineva sa aiba aceasta problema atat de des. Iar eu m-am saturat sa scot mereu din buzunar cate 400-500 lei pentru asta. V-as fi recunoscator daca mi-ati da o solutie pe termen lung. Multumesc mult!


Intrebare de la Razvan, pe adresa redactiei: Presiunea in centrala creste mereu la 3 bar – ce sa fac?
Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Vicentiu in septembrie 13th, 2017

Buna ziua.
Centrala are un robinet de incarcare a instalatiei de incalzire. De obicei se afla in partea inferioara si are un capac de plastic moale. Ptr a incarca instalatia termica acel robinet se deschide. Este posibil ca acel robinet sa nu reziste si atunci presiunea din reteaua regiei de apa sa scape in centrala dvs. In mod normal, cand se monteaza centrala se pun si robineti de izolare, separati de ai centralei pe alimentare cu apa rece, unul pe intrarea in centrala pe linia de preparare apa calda, (de obicei inainte de un filtru sau o baterie anticalcar) iar altul pe linia de apa rece aferenta instalatiei de termoficare, ptr izolare centrala in caz de avarie. Inchideti robinetul de izolare de pe linia de termoficare. Nu va afecta functionarea centralei deoarece instalatia de incalzire din calorifere este deja plina cu apa. Daca asa se rezolva problema inseamna ca aveti o problema cu robinetul de incarcare al centralei. Sanatate.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii