Categorii
Intrebari de la cititori

Sfat alegere nuante parchet si usi, casa nou construita

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru alegerea nuantelor de parchet si usi la o casa nou construita. As fi vrut sa aleg parchet deschis la culoare, casa fiind relativ micuta si nu foarte luminoasa, insa nu stiu la ce sa ma opresc pentru usi.


La un parchet gri deschis, alb murdar, as putea merge pe usi cu o nuanta mai inchisa, tot ceva gri? Pe scarile interioare o sa pun gresie, ceva nuanta tot deschisa, poate un crem, insa sa nu fie totul prea deschis, e suficient contrast doar prin mobila, un coltar inchis in living? Peretii o sa fie tot albi, eventual crem. La fel si la baie, m-am gandit tot la nunate deschise insa acum mi-e teama ca e totul prea deschis.

Intrebare de la Cristina, pe adresa redactiei: Sfat alegere nuante parchet si usi, casa nou construita.

2 răspunsuri la “Sfat alegere nuante parchet si usi, casa nou construita”

Buna, Cristina!

Poti alege usi mai inchise cu un ton decat parchetul, daca nu ai gasit unele in aceeasi nuanta. Pentru scara interioara as alege ai degraba limestone (o varietate de piatra naturala folosita in special in placarea treptelor), daca lemnul este prea scump sau pur si simplu nu ti-l doresti. Daca totusi vei decide sa mergi pe varianta placarii cu gresie, poti sa alegi fie o nuanta in ton cu usile de interior (pentru un contrast cu pardoseala), fie o nuanta deschisa, asa cum ai gandit initial.

Consider ca ai luat o decizie inteleapta in alegerea finisajelor in culori deschise, data fiind suprafata casei si te incurajez sa nu-ti faci griji in privinta aspectului final: cu ajutorul anumitor piese de mobilier, a textilelor si a micilor decoratiuni vei obtine contrastul de care ai nevoie.

Baia poat fi finisata in alb si gri deschis, ca sa o legi vizual cu celelalte spatii ale locuintei tale. Spre exemplu, poti alege o gresie gri deschis si faianta alba pe care sa o intercalezi pe alocuri cu placi gri, in ton cu pardoseala baii. Poti accentua cu faiata gri zona lavoarului si a cazii sau cabinei de dus, elemente care vor fi oricum albe si te vor ajuta in compunerea constrastului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *