Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Canapeaua ce poate fi transformata in pat supraetajat

1-canapea transformabila in paturi suprapuse model Doc marca CleiImi place foarte mult mobilierul multifunctional care este conceput sa indeplineasca cel putin doua functii. Un bun exemplu este canapeaua pe care ti-o prezint in articolul de azi si care in doar cateva clipe poate fi transformata intr-un set de paturi supraetajate frumoase si confortabile.


Cred ca inventatorii acestei canapele au incercat sa vina in intampinarea proprietarilor de locuinte mici, oferindu-le doua sau chiar 3 piese de mobilier distincte intr-o forma compacta si eleganta: o canapea si doua paturi suprapuse. Tin sa specific ca am gasit-o in portofoliile a doi producatori italieni de mobilier: Pozzi Divani si Clei si culmea, in versiuni extraordinar de asemanatoare.

Cine a inventat roata?

Chiar nu stiu cine a inventat acest gen de canapea transformabila, insa intuiesc ca cei de la Pozzi doar au reinterpretat un model aproape identic creat de Clei, o alta companie italiana renumita in productia de mobilier.

In acest moment ambele companii produc cele doua modele competitoare, insa din cate am reusit sa aflu modelul Doc. din portofoliul Clei este mai scump decat modelul Loop produs de Pozzi. Si asta in conditiile in care nici acesta din urma nu se vinde la un pret mic. Mai exact, pretul canapelei transformabile Loop este de aproximativ 2000 Euro, in timp ce modelul marca Clei depaseste suma de 3000 Euro. In schimb diferentele fizice dintre cele doua modele sunt foarte mici si chiar nu-mi dau seama daca cei peste 1000 Euro care le despart la capitolul pret sunt justificati. Iar daca e sa fiu sincera, imi place mai mult varianta celor de la Pozzi pe care o poti vedea ilustrata in imaginile 4-8 ale galeriei foto de mai jos.

Canapeaua ideala pentru spatiile mici si pentru camera copiilor

Una peste alta, este perfect adevarat ca acest tip de canapea transformabila – pentru ca nu este extensibila, asa cum bine poate fi vazut din imaginile de mai jos – este o inventie extraordinara, utila mai ales in amenajarea spatiilor mici sau a camerelor locuite de doi copii simultan. Trecerea de la forma de canapea la cea de pat supraetajat se face foarte simplu si in doar cateva clipe, iar aceasta operatiune poate fi executata fara probleme si de un copil de 10 ani sau poate chiar si de unul mai mic.

Cand este stransa, adica atunci cand indeplineste functia de canapea, incaperea are aspectul unei camere de zi, iar in clipa in care aceasta ia forma celor doua paturi supraetajate incaperea se transforma si ea in dormitor.

Marele lor defect

Avand in vedere ca aceasta canapea se adreseaza in special celor care locuiesc in locuinte restranse, pretul mi se pare de-a dreptul exorbitant. Logica imi spune ca cei mai multi dintre proprietarii caselor si apartamentelor mici nu-si permit sa cumpere locuinte mai mari, ceea ce inseamna ca si mobilierul pe care il cumpara nu este cel mai scump de pe piata de profil. Si, drept urmare, nu cred ca acesti proprietari si-ar permite sa cheltuiasca peste 2000 Euro pentru o canapea, fie ea si transformabila, mai cu seama ca exista in magazine si alte solutii – probabil ca nu la fel de ingenioase – de mobilare a camerelor pentru copii.

M-as bucura sa aflu ca inventatorii si producatorii de mobilier multifunctional se preocupa si de acest segment al societatii si ca lanseaza si variante la fel de bine gandite si cu un design la fel de atragator si pentru adevaratii proprietari ai locuintelor de mici dimensiuni. Si m-as bucura chiar si mai mult sa aflu ca producatorii autohtoni vin cu adevarat in intampinarea nevoilor acestei clase sociale.

Surse foto: Clei si PozziDivani

2 răspunsuri la “Canapeaua ce poate fi transformata in pat supraetajat”

Buna ziua,

Exista si in Romania furnizori de mobilier multifunctional. Mai multe informatii pe transforms.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *