Categorii
Intrebari de la cititori

Din ce cauze o incapere izolata cu vata de 10 este totusi rece?

Care ar putea fi cauza ca intr-o incapere, desi izolata pe interior cu vata de 10 si placa de gips carton, este destul de rece, stranuti, se infunda nasul si respiratia este intepatoare. Nu exista mucegai.


Intrebare de la Petruta, pe adresa redactiei: Din ce cauze o incapere izolata cu vata de 10 este totusi rece?

4 răspunsuri la “Din ce cauze o incapere izolata cu vata de 10 este totusi rece?”

Întotdeauna izolația cu vata se face cu materiale compatibile adică tencuiala silicatica și permeabila la vapori. Nu cu gips sau alte prostii.

Desi nu sunt o mare specialista, cred ca izolatia trebuia sa fie de 20 cm, peste ea folie, cat mai etans, apoi rigips si vopsea lavabila sau lambriu, daca pe exterior o mai si termoizolezi cu polistiren de 10 cm, nu mai are cum sa fie frig.Iti spun din experienta ca mie asa mi-a izolat mansarda constructorul si e bine.

Marina eu am dedus ca se refera la izolarea peretilor interiori si nu la un tavan gen acoperis .
La un acoperis asa e cum zici , trebuie etansate perfect cu folie speciala bariera de vapori si apoi poti pune ce doresti rigips , lambriu .
Asta din cauza ca vata este hidrofoba , preia umiditate .

Buna ziua,

pe izolatiinaturale.ro aveti descris mai multe zone (tavan, pod, mansarda, etc) cum se izoleaza eficient termic si acustic cu celuloza. Exista si 3 teste video (cca 1 min fiecare) comparative pentru vata minerala, vata bazaltica si celuloza.
10 cm de material izolator este insuficient si ineficient. Vata este hidrofoba si autotasabila, astfel ca dupa 2-3 ani are dimensiunile diminuate. Celuloza nu retine umezeala, nu isi fac soarecii cuib , blocheaza pierderile de caldura de cca 2,5 ori fata de vata bazaltica si minerala. Un strat de 15 cm de celuloza are eficienta unui stra de 40 cm de vata minerala.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *