Categorii
Intrebari de la cititori

Gresie sau piatra naturala care sa imite parchetul?

Buna ziua. Doresc sa amenajez parterul casei care cuprinde un mic hol la intrarea in casa, living, bucatarie open space si scarile interioare care duc spre etaj. Toate acestea sunt, din punctul meu de vedere, un tot sau o un singur spatiu, pentru ca nu sunt despartite de usi si, deci, necesita o mare grija in alegerea culorilor si a materialelor pentru a se imbina armonios.


Credeti ca as putea gasi gresie sau piatra naturala care sa imite destul de bine aspectul parchetului, astfel incat trecerea din hol spre living sa fie insesizabila? Daca fixez plasma in perete, iar peretii din jurul ei ii plachez cu piatra naturala / mozaic, as putea folosi aceeasi piatra si pentru partile de deasupra blatului din bucatarie? E recomandat sa am toata scara interioara in lemn, desi, lemnul in timp lucreaza? Mi-as dori ca aceasta camera de zi sa capete un aspect usor elegant, dar in acelasi timp primitor si cald si, m-ar ajuta foarte mult o sugestie cromatica a culorii peretilor, dar si a pardoselii alese. Multumesc anticipat pentru raspuns! Numai bine.

Intrebare de la Alina, pe adresa redactiei: Gresie sau piatra naturala care sa imite parchetul?

Un răspuns la “Gresie sau piatra naturala care sa imite parchetul?”

Buna, Alina!

Inainte de toate vreau sa te felicit pentru faptul ca privesti toate acele spatiu ce comunica deschis ca pe un tot unitar. In opinia mea intreaga casa ar trebui privita astfel, dar asta e o alta discutie 🙂

Nu stiu ce culoare are parchetul din living, dar am convingerea ca vei gasi foarte usor o gresie care sa se apropie din punct de vedere cromatic de aceasta. Eu n-as alege neaparat un finisaj care sa imite parchetul (adica fibra lemnului), ci mai curand un travertin intr-o nuanta apropiata de cea a parchetului. Pana la urma, desi cele doua spatii comunica, fiecare are rolul sau bine definit.

Nu vei gresi cu nimic daca vei folosi acelasi tip de finisaj (piatra naturala, sa zicem) pentru accentuarea unui perete din living si pentru finisarea peretelui din zona blatului de lucru din bucatarie. Asigura-te insa ca finisajul ales se preteaza contactului cu apa, grasimile si detergentii. In cazul pietrei naturale(si a celei decorative) problema se rezolva prin aplicarea a cel putin 2 straturi de lac special menit sa sigileze porii finisajului, facandu-l astfel mai putin expus factorilor amintiti mai sus.

Scara interioara poate fi din lemn, insa intr-adevar exista riscul ca aceasta sa-si modifice dimensiunile in timp. Nu prea stii ce cumperi in tara noastra. Sa inteleg ca e prea tarziu sau imposibil sa o torni din beton si sa o plachezi apoi cu lemn? O alternativa eleganta poate fi si combinata fier forjat cu lemn, nu ocupa la fel de mult spatiu ca o scara din beton si este mai rezistenta decat una realizata exclusiv din lemn.

Cat despre culoarea peretilor, ei bine, pentru a-ti putea face o recomandare ar trebui sa cunosc mai multe detalii despre preferintele tale cromatice, despre culoarea celorlalte finisaje folosite, despre mobilierul ce urmeaza sa fie cumparat etc. Cert este ca eu as merge pe o nuanta neutra, calda si placuta, ceva cu tenta galbena, crem sau bej, insa asta pentru ca ma identific cu aceste nuante.

Daca ai si alte intrebari, le astept cu drag 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *