Categorii
Intrebari de la cititori

Panouri radiante pentru fiecare camera – recomandari

Am auzit ca panourile radiante ar fi economice si usor de utilizat si am decis sa cumpar cate unul pentru fiecare camera, dar nu am idee cum sa le aleg. Vreau sa renunt treptat la incalzirea pe lemne, devine tot mai greu sa fac rost de lemne uscate.


Am de incalzit 2 dormitoare de aproximativ 15 mp fiecare, inaltime normala, un living de 28 mp, o bucatarie de 14 mp si doua bai de 4 si 5 mp fiecare, plus hol de 12 mp in total. V-as fi recunoscator daca mi-ati recomanda panourile radiante folosite de dvs.

Intrebare de la Nae, pe adresa redactiei: Panouri radiante pentru fiecare camera – recomandari.

7 răspunsuri la “Panouri radiante pentru fiecare camera – recomandari”

Buna ziua, da , folosesc asa cava de 7 ani si sunt ff multumita. Au o putere calorica care este in functie de cati metri patrati are incaperea, tocmai pentru un consum mic de energie.Un alt lucru important este ca locuinta sa fie izolata bine asta in cazul in care locuiti la bloc.Daca locuiti la casa si aveti o casa cu peretii grosi, nu este nevoie. Eu am si tavane false si asta isi spune cuvantul la consum . Functioneaza cu termostat si iti reglezi ce temperatura cat vrei. Va doresc curaj !

Buna,
doamna Maricela nu precizeaza ce marca de panouri are si ce putere au. Eu am Ecvonoheat de 40W care incalzesc o incapere de 12 mp la bloc izolat termic si este foarte rentabil. Doresc sa imi pun si la casa, in prospect ei spun ca reusesste sa incalzeasca incaperi de 9 mp neizolate termic. Parerea mea este ca fac fata si la incaperide 12 mp izolate termic la casa (unde se pierde mult mai mult prin tavan decat la bloc). Am cumparat Econoheat de la Dedeman, costa aprox 300 lei la care se adauga o priza termostatata de aprox 150 lei. La Praktiker am vazut si panouri similare produse de late firme, mai ieftine putin dar nu stiu cum functioneaza. Parerea mea este ca sa nu se supradimensioneze instalatia si sa se cumpere panouri de putere mai mare ex 800 sau chiar 2000 W, deoarece vor incalzi mai repede, dar decupleaza cam la aceleasi intervale cu cele de putere mai mica care incalzesc mai greu incaperea la inceput insa ulterior mentin temperatura tot la fel de bine cu consum mai mic. Pentru incaperi mai mari de pot achizitiona de ex 2 Econoheat. De adaugat este mai usor decat de redus puterea la instalatii supradimensionate. Sustin incalzirea electirca deoarece curentul se poate produce si cu instalatie fotovoltaica (aprox 5000 Euro pentru o casa obisnuita), pe cand gazul, lemnele au preturi care cresc si nu pot fi controlate decat daca ai propria padure. Canada, Norvegia, etc au exclusiv incalzire electrica si au ierni friguroase. La ei curentul este ieftin tocmai pentru ca il produc din surse regenerabile, nepoluante (mai ales hidro, eoliene, apoi fotovoltaice). In plus instalatia de incalzire pe electric are pret mai redus deoarece practic toata instalatia produce caldura, nu doar centrala ca la gaz sau lemne unde exista o gramada de tevi.

Eu folosesc de aproape 2 ani aceste panouri radiante cu infrarosu si sunt foarte multumit de ele si de consum in general: emag.ro/panou-radialight-dual-therm-klima-10-1000w-termostat-incorporat-programabil-ecran-lcd-senzor-prezenta-senzor-fereastra-deschisa-monitorizare-consum-klima-10/pd/D40Q92BBM/ Sunt produse in Italia unde daca stiti nu prea se folosesc instalatiile pe gaze sau cu incalzire pe lemne. Ce sa spun, daca nu va pica curentul iarna, nu vad niciun alt motiv pentru care sa va cumparati alta tehnologie de incalzire. Un panou radiant ca cel din link acopera fara probleme dormitorul nostru de 15 mp. Casa e izolata, nu stiu cum s-ar comporta daca n-ar fi izolata.

pentru domnul Rares: ma intereseaza daca incaperea de15 mp care este incalzita cu manoul de 1000 W este sau nu izolata termic si cu ce fel de material, cat de gros si din ce este construit peretele.

Am spus deja ca am casa izolata. Casa este construita din caramida poroterm si izolata cu polistiren de 10 cm. Am izolatie cu 20 cm de vata minerala si in pod, deasupra dormitorului.

Dar nimeni nu spune cat a platit pe luna curentul.Eu am avut centrala electrica 2 ani neavand alta solutie,recomandata de diversi si a trebuit sa fac credit sa platesc factura,mii de lei.Mai multe amanunte de la cei care efectiv folosesc aceste panouri.Cu stima,Violeta

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *