Categorii
Intrebari de la cititori

Probleme cu constructorul – contract fals si nu mai termina lucrarea

Am urmatoarea problema cu constructorul: am facut un contract pe x lei. Cu o data de predare. Pe parcurs am platit suma aproape integral. Am mai cerut mici modificari pe care le-am platit in plus fara sa negociem nimic. Total munca in plus 1 saptamana. Am cerut anularea anumitor cerinte initiale pentru care nu ni s-a scazut din manopera si pentru care s-a castigat mai mult de o saptamana de munca.


Termenul de executie e depasit de 2 luni. Nu pare sa se mai termine. Il doare in cot ca mai am putini bani sa ii dau (cu ce nu a facut eu nu as gasi alt constructor pentru suma ramasa). Chiar ameninta si injura si e foarte mahalagiu.

Am doua intrebari:
1. De 30 de zile se pune gresie pe 100 mp. Este normal acest interval si sunt eu nestiutoare? E pusa gresia dupa 30 de zile fara plinte, fara rosturi.

2. Ce pot sa fac impotriva lui? Am descoperit ca era fals contractul semnat dupa ce am verificat firma. De asemenea am sms-uri cu discutiile si inregistrari. Toti muncitorii sunt la negru si nu m-a lasat sa obtin autorizatie pentru acoperis (am venit cu arhitectul si daduse acoperisul jos fara acordul meu).

Sunt disperata, de aproape 2 luni stau la hotel deoarece aveam loc de stat pana la data limita a lucrarilor si cheltui zilnic foarte mult. Va multumesc anticipat pentru ajutor!

Intrebare de la Andreea, pe adresa redactiei: Probleme cu constructorul – contract fals si nu mai termina lucrarea.

11 răspunsuri la “Probleme cu constructorul – contract fals si nu mai termina lucrarea”

probleme cu constructorii romani am avut si avem toti
nici mie nu mi-au terminat lucrarea,a promis de nenumarate ori nu a veniot,si am reusit sa o rezolv cu altii bineinteles cu alti bani,pt ca el luase banii
nimeni nu a facut nimic.pe constructor il cunosc am telefonul lui totul degeaba
alte lucrari de mai mica anvergura nu vor sa faca,nu mai gasesti pe nimeni pt lucrari mai mici.oare ce este de facut???

Ami pare rau ca antampinati astfel de probleme puteti merge la protectia consumatorului si mai departe la inspectia munci sunt cei mai an masura sa va faca dreptate binenteles daca detineti si un contract ancheiat cu angajatorul succes

As vrea sa stiu daca e normal sa puna 100 mp de gresie (gresie parchet mare, 30/60), fara plinte, fara rosturi, in 30 de zile. Nu vreau sa fiu eu cea neintelegatoare. Pentru ca vreau sa ii fac plangere penala pentru inselaciune. Da, am contract, am semnatura lui pt toti banii luati, am martori, am avocati, etc. Si nu vreau sa mai faca si cu altii ce a facut cu noi, deoarece sa zicem ca ne va termina lucrarea cateva luni mai tarziu, dar apoi va merge la altii si vor pati la fel.

dati-l in judecata pana nu isi suspenda activitatea sau intra in insolventa. poate ca daca il sperie avocatul, se pune pe treaba. si dupa suspendarea activitatii sau insolventa se poate executa, dar mai greu.

Doamna Andrea .. Eu am Avut aceași problema si bineneteles ca nu au terminat lucrarea si vroiau toți bani desi din valoarea pe care mai aveam sa le o dau era nesemnificativa fata de ce mai era de facut .Dar atentie pentru ca aveau un prieten la poliția din com Marzanesti unde mi am facut casa … Din om cinstit am devenit infractor deoarece ei desi au depășit cu multe luni termenul de finalizare a lucrări si nu au facut toata lucrarea pe care trebuia să o facă ei n-au dat in judecata pentru înșelătorie ca nu le am dat toți bani desi nu terminase lucrarea . Bineinteles ca nu au avut câștig de cauză dar numai faptul că a trebuit să merg la procuror sa dau cu subsemnatul a fost deranjant . Si stupoare le fac reclamație la fisc LA SECȚIA FINANCIARĂ DIN ALEXANDRIA pentru ca nu mi au eliberat factura si chitanța pentru bani si ce credeti ca mi au spus după cercetare ca suma de 10000 euro este prejudiciu prea mic pentru risc sa le faca ceva ..deci am rămas si fara bani si fara lucrare terminată.. niste hoti marea majoritate a constructorilor pentru ca ei stiu asta si au spate asigurat .Tara unde se fura ci știrea statului .

Dnă/dră cum se numește Firma și Individul ca să știm poate ne-am lovit și noi de el/ei.Și eu am avut unul Dragoș care mai avea puțin și mă lăsa fără bani dar și fără casa terminată.Neglijența mea că pe internet scria mare că era țepar și fusese liberat condiționat pentru înșelăciuni de acest gen după o condamnare la Constanța de vreo tre anișori de pușcărie cu executare.Consultați un ofițer de poliție economică și descrieți ce s-a făcut , ce acte aveți și va vedea dacă este PENAL sau CIVIL cazul dvs.NU PIERDEȚI TIMPUL.Hotelul este scump…

„Ca la noi la nimenea”. Cine mai lucreaza astazi cu frica de Dumnezeu? Sunt tot felul de asa zisi mesteri, care daca stiu sa tina un trafalet in mana, se autointituleaza „zugrav”, si isi dau anunturi pe siteurile de promovare meseriasi, vin si iau lucrari si pe urma te rogi de iei sa termine lucrarea ca te tin incurcat, incep cateva lucrari in acelasi timp, si vin pe rand la mine o zi la dv o zi si tot asa.
Eu sunt Stan patitul si nu recomand nimanui sa intre in card cu asa meseriasi.

Mirela asa este când vin la tine si spun ca sunt meseriași si vin cu două scule si spun gata m am apucat de treaba las sculele la tine dar da mi avans de lucrare …. Si dupa te rogi de ei sa vina sa ti termine lucrarea nu spun ca toți sunt la fel dar in proportie de 89 %toți sunt la fel .înainte să încep lucrarea la casa am chemat 5 echipe si unul mai pus pe jaf decât altul ei cred ca tot ce visează noaptea se si poate mânca sau gandesc ca daca ai bani sa ti faci casa trebuie sa i împărți cu ei ca numai ei sunt meseriași de pe lume ……

Eu cunosc meseriasi care vin fara scule, si incep sa iti ceara tie, o mistrie, o galeata, etc

Am niste prieteni care au fost tare isteti, au venit mesterii, au inceput sa ceara, bormasina, trafaleti, spaclu, etc, s-a dus sotul prietenei mele cu ei la magazin au cumparat tot ce au cerut, au facut lucrarea, nu le-a dat nici un ban si la sfarsit i-a pus sa curete sculele sa le ambaleze frumos ca ptr pastrare, si au facut calculul, le-a dat banii cu care s-au inteles mai putin banii de pe sculele cumparate, le-a pus bonurile pe masa si sculele si le-a zis: „tatica astia sunt banii si sculele le luati cu voi ca voi aveti lucrari, eu ce sa fac cu ele ca nu ma apuc de zugraveli, de acum o sa aveti sculele voastre”
Dar daca esti femeie singura ce sa faci
Cea mai buna solutie este sa nu le dai nici un ban inainte sau in timpul lucrarii si asta sa le spui de la inceput

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *