Categorii
Intrebari de la cititori

Usile de exterior, tratate UV, s-au decolorat – ce pot face?

Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema: stau la casa, am cumparat usi de exterior, tratate UV, dar dupa nici doi ani acestea s-au decolorat si sunt sub orice critica. Cu ce pot sa le tratez si sa le vopsesc pe pozitie, fara sa le scot din balamale? In speranta ca primesc raspuns, multumesc anticipat. Cu deosebita stima.


Intrebare de la Violeta, pe adresa redactiei: Usile de exterior, tratate UV, s-au decolorat – ce pot face?

3 răspunsuri la “Usile de exterior, tratate UV, s-au decolorat – ce pot face?”

incearca sa vorbesti cu o firma care colanteaza masini. Poate iti pot pune o folie pe usa si asa scapi de problemele estetice. Ce fel de usi si de la ce firma ai cumparat ca sa stim sa ne ferim si noi?

o sa va povestesc ce am facut eu. am cumparat un spray maro de la un magazin de bricolaj. acum, poate doua ar ajunge mai bine. am curatat bine usa- adica am spalat-o si am sters-o cu o carpa inmuiata in diluant . am lipit niste scotch ( merge si dat cu o crema sau cu o vaselina acolo unde nu vrei sa se prinda vopseaua) si am folosit o bucata mare de carton pe margine, dar poate era mai bine sa lipesc bucati de ziare pe tavan , pe margine- sa nu dau vopsea si pe pereti. usa mea are si ea acum vreo 10 ani de cand a fost facuta casa. si chiar daca nu e in soare, e in vant si ploaie- eventual. asa ca… si am vopsit cu spray-ul. poate ar fi ajutat sa dau cu un lac protector dupa. sau /si pentru luciu. dar m-a multumit produsul final. am facut doar vreo doua pete pe tavanul dinauntru si doar fiindca am vrut eu sa nu se vada marginile nevopsite. am facut asta acum un an si jumatate si cred ca ar fi bine sa ma repet. dar pretul unui spray e mai mic decat pretul unei usi.
sper sa va ajute! spor la treaba sa aveti!

o greseala am facutȘ nu am intrebat daca usile sunt metalice sau din lemn. daca sunt din lemn e putin altfel- se curata, se si slefuieste putin lacul si apoi se da cu bait sau numai cu lac, dar mai mult de un strat- dupa ce s-au sters bine cu un degresant . chiar o solutie de apa cu sapun sau diluant.
cred totusi ca erau metalice…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *