Categorii
Intrebari de la cititori

Ce aparat de aer conditionat cu inverter sa aleg (24000 BTU)?

Salutare! Am un living de aproape 50 mp, cu tavane de 3 metri inaltime si deschis spre casa scarii. Si problema e urmatoarea: caloriferele pe care le-am montat nu fac fata iarna, semineu nu am si nici nu vreau sa instalez, asa ca am hotarat ca cea mai simpla solutie ramane un aer conditionat mare, de vreo 24000 BTU cu care sa completez necesarul de caldura atunci cand sunt pornite caloriferele si sa-l pot folosi si vara cand e foarte cald.


Va rog sa ma ajutati sa aleg cel mai bun aparat de aer conditionat, care sa nu fie nici cel mai scump si care sa aiba si functie inverter. Am auzit ca aparatele cu inverter sunt cele mai eficiente dpdv economie energie. Orice parere, sugestie sau recomandare va fi apreciata.

Intrebare de la Codrin, pe adresa redactiei: Ce aparat de aer conditionat cu inverter sa aleg (24000 BTU)?

8 răspunsuri la “Ce aparat de aer conditionat cu inverter sa aleg (24000 BTU)?”

Salut! Poate ar trebui sa incercati sa inchideti cumva golul spre casa scarii, se pierde caldura aiurea si cum livingul si asa e mare o sa aveti consum mare chiar si cu un aer conditionat economic.

Aproximativ aceeasi situatie e si la mine: apartament mansardat cu etaj si scara de interior care pleaca chiar din living. Am un aer conditionat Gree pe care il folosesc si iarna si vara si de care sunt multumit: emag.ro/aparat-de-aer-conditionat-gree-gwh24md-k3dnc9g-inverter-24000-btu-clasa-a-g10-inverter-buton-turbo-auto-curatare-auto-diagnoza-display-gwh24qd-k3dnb8a/pd/D0FH53BBM/ Daca citesti prospectul e pentru 60-70 mp, eu am 40 si cred ca e bine ca am luat un aparat supradimensionat, munceste mai putin. Oricum, as vrea ca pana de Craciun sa pun o usa sus, in capatul scarii, ca sa nu mai fuga caldura aiurea la etaj unde caloriferele se descurca singure. Recomand Gree, aparatul e silentios si isi face treaba bine!

Buna,
Poti schimba caloriferele din living. Se gasesc calorifere mari. Cred ca e mai economic asa.Bafta!

Buna !

Am o problema similara si am hotarat ca decat sa dau 2.500 – 3.000 lei pe un AC de 18.000 BTU, mai bine folosesc o aeroterma de perete si una de podea (caci aerul cald se ridica, nu coboara) de cate 2.000 W. AC se comporta ca o aeroterma pe incalzire.
Rog exprimati opinii pro sau contra celor de mai sus, sa ma lamuresc si eu daca e bine sau nu.

Multumesc !

Eu am Viessmann Vitoclima cu Inverter. Cu tehnologia inverter aparatul isi adapteaza functionarea la necesarul de racire sau incalzire si in plus, este mult mai silentios pentru ca dispare zgomotul de pornit-oprit al compresorului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *