Categorii
Intrebari de la cititori

Centrala folosita pe lemne nu merge pe peleti?

Buna ziua, am o centrala ferroli sfl4, 3 ani am mers pe lemne, acum am hotarat sa trec la peleti, am cumparat arzator ferroli sun7, problema este ca nu arde peletii complet. Ii carbonizeaza si la 24 ore trebuie curatata centrala.


Am incercat mai multe tipuri de peleti si acelasi rezultat, acum folosesc peleti de la dedeman austrieci, se spune ca sunt cei mai buni, am inaltat cosul, acelasi rezultat, am sunat la ferroli spun ca nu s-au mai intalnit cu problema asta si nu stiu cum as putea rezolva. Am si un puffer de 1000l, cei de la ferroli spun ca nu trebuie decat pentru lemne nu si pentru peleti, la peleti ei spun ca consumul este mult mai mare. Cum as putea rezolva problema?

Intrebare de la Ciprian, pe adresa redactiei: Centrala folosita pe lemne nu merge pe peleti?

4 răspunsuri la “Centrala folosita pe lemne nu merge pe peleti?”

buna ziua
se poate regla pasul snecului?senzatia mea e ca intra prea multi peleti in arzator si nu au timp sa arda

Buna ziua. Eu am un arzator Mareli de 40kw montat pe o centrala Viadrus. Sunt inca in probe cu tipul de peleti folositi,dar din probele facute cu 4 tipuri de peleti din zona(Vrancea) tot cei austrieci par cei mai buni.
La arzatorul meu pot fi reglati si parametrii pt snec,atat perioada dintre actionari cat si perioada de functionare(ambele in secunde). A incercat cineva si peletii din floarea soarelui? In Vrancea se gasesc la 650 lei/ tona.

buna ziua
imi permit sa revin cu o opinie care va va dezamagi,strutocamila centrala pe lemne +snec pentru peleti nu va functiona nici odata cu un randament multumitor,”economia”initiala se va duce pe apa simbetei in exploatare,consum mai mare de peleti randament execrabil dat de „performantele”cazanului cu sertare indiferent cum se numeste,comparati 70% cazanul pe lemne cu 95% cazanul specializat pe peleti,sa nu va amagiti ca daca ardeti peleti in cazanul de lemne performantele i se vor inbunatati nici o sansa

Buna ziua/buna seara! Da,cunosc dejamagirea! Este o perioada de probe,atat pt centrala( Viadrus 40kw,randament 70% pe cocs,cu tiraj ideal) cat si pentru arzator peleti( Mareli,40kw,adaptat pentru centala). Adevarul este ca lemnele s-au scumpit enorm fata de sezonul trecut. Astfel ca in zona Vrancea a ajuns m3=400 lei. Consum pe sezon pt locuinta 180m2=20m3 lemne. Sezonul trecut am cheltui 6500 lei,cand lemnul era 300 lei m3.Sezonul acesta am achizitionat peleti de 6000 lei(3 tone austrieci,3tone no name-floarea soarelui). Daca as fi luat lemne as fi ajuns la 8000 lei,plus chinul de pregatire:taiate,uscate,depozitate… Daca voi iesi din iarna cu cheltuieli de ~6000 lei,la anul voi achizitiona si o centrala Mareli la care se potriveste acest arzator deja achizitionat. Arzatorul a costat 3200 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *