Categorii
Intrebari de la cititori

Cum sa fac mobila in aceasta bucatarie cu peretii fragmentati?

Buna seara. Am mare nevoie de un sfat pentru amenajarea unei bucatarii care are 3 m latime si 4,5 lungime. Problema este ca ambii pereti lungi sunt fragmentati de usa de la balcon si usa de intrare.


Constructorul a gandit ca peretele cu centrala si obiectele de bucatarie sa fie cel de 3m. Acesta face un unghi cu 1,90 m cu peretele cu terasa. Intrebarea mea este daca pot face mobila pe acesti 2 pereti iar pe lungimea bucarariei o insula care sa tina si loc de masa. Multumesc.

Intrebare de la Cornelia, pe adresa redactiei: Cum sa fac mobila in aceasta bucatarie cu peretii fragmentati?

3 răspunsuri la “Cum sa fac mobila in aceasta bucatarie cu peretii fragmentati?”

Buna, Cornelia!

Te rugam sa ne trimiti schita bucatariei tale si poate cateva imagini la andrei@casadex.ro ca sa putem intelege mai clar ce si unde se afla in decor in acest moment. Dupa ce le vom atasa mai jos, intr-un comentariu, vom reveni cu o sugestie de amenajare pentru tine 🙂

Am primit schita pe mail si textul. Adaug mai jos:

„Buna seara,
In primul rand va salut si ma bucur ca existati.
Am cerut un sfat pentru amenajarea unei bucatarii intr-un apartament nou
si deoarece este pentru un tanar (fiul meu) doresc o abordare mai moderna
si ne-am gandit ca, ar fi mununat, daca am putea face o insula in spatiul pe care-l avem.
Ii multumesc domnisoarei Victoria pentru raspuns si atasez un plan al apartamentului 4 (imi cer scuze ca este planul intregului etaj dar nu am altfel si nici imagini momentan deoarece apartamentul este intr-un alt oras). Sper ca va va fi de folos acesta si imi veti sugera o solutie pentru dorinta mea
sau alta potrivita. Voi astepta cu interes raspunsul dvs.
Va multumesc.”

Multumim pentru schita, Cornelia 🙂

Pentru o insula de bucatarie e bine ca incaperea sa aiba macar 15 mp si, din pacate, acesta nu este si cazul bucatariei fiului tau, aceasta masurand 12.9 metri patrati.

Drept urmare, cred ca solutia pe care o puteti lua in considerare este cea ilustrata in primul proiect cuprins in urmatorul articol: https://www.casadex.ro/2015/07/mobilier-pe-trei-laturi-sau-in-forma-literei-u-pentru-bucatarii-de-toate-dimensiunile/ Ma refer la o garnitura de mobilier pe 3 laturi sau in forma literei U, una dintre laturile careia este o peninsula.

In articolul pe care tocmai ti l-am recomandat peninsula integreaza plita de gatit pe o parte si pe cealalta functioneaza ca un loc de luat masa. In cazul vostru insa peninsula poate fi folosita exclusiv in calitate de loc de luat masa. Ca sa fie foarte clar, peninsula poate fi montata paralel cu mobila situata pe peretele cu lungimea de 3 m, in continuarea laturii montate pe peretele comun cu baia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *