Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Exemplu de transformare a unei garsoniere de 35 mp intr-un apartament cu 2 camere

1-proiect amenajare apartament 2 camere intr-o garsoniera de 35 mpChiar daca nu poti mari fizic o garsoniera, adaugandu-i macar cativa metri patrati in plus, poti sa o transformi intr-un apartament cu doua camere, asa incat sa poti avea un spatiu separat, in care sa dormi si sa-ti pastrezi hainele si un altul in care sa gatesti, sa primesti musafiri si sa te relaxezi in momentele libere.


Pentru a face acest lucru ai nevoie de bani, desigur, si de o doza sanatoasa de imaginatie sau de implicarea unui designer care va sti exact ce modificari ii poti aduce garsonierei tale pentru a o metamorfoza intr-un apartament mic, dar confortabil si frumos. Exact asa a procedat si proprietarul apartamentului despre care o sa-ti povestesc in continuare: cu ajutorul designerului Konstantin Entaltsev a reusit sa obtina o reconfigurare eficienta, moderna si confortabila a garsonierei de 35 mp pe care o avea.

Dormitor intim si modern

De multe ori, pentru a construi ceva frumos e nevoie sa renunti la ceva. Designerul Konstantin Entaltsev a decis ca pentru a obtine o reconfigurare cat mai reusita a garsonierei de 35 metri patrati trebuie sa scape de toti peretii demolabili (adica de cei care nu afectau in vreun fel rezistenta blocului de apartamente) si abia apoi sa traseze limitele fiecarui spatiu in parte.

Asa a reusit sa gaseasca loc pentru dormitorul pe care si-l dorea proprietarul apartamentului caruia nu-i placea ideea de a dormi in aceeasi camera in care primeste musafiri sau isi petrece timpul liber. Din cauza suprafetei restranse, noul dormitor a iesit destul de mic, insa datorita dressingului integrat in peretele ce separa aceasta camera de living este cat se poate de confortabil.

Camera de zi cu bucatarie inclusa

Dincolo de peretele ingenios gandit si construit al dormitorului se afla camera de zi a micului apartament. Aceasta este compusa dintr-un living mic si o bucatarie, ambele amenajate in plan deschis: design tineresc si modern, paleta cromatica neutra, axata in special pe tonalitati de gri si mobilier sumar, ales cu atentie au dus la crearea unui decor extrem de placut si primitor.

Schimbarile majore ale structurii interioare au impus amenajarea bucatariei la distanta de fereastra, imediat in dreapta intrarii in locuinta, ceea ce l-a obligat pe designer sa o doteze cu o hota performanta care a putut fi racordata direct la una dintre coloanele de aerisire ale blocului de apartamente. Konstantin Entaltsev a optat pentru o garnitura pe doua laturi, cu design minimalist si cu fronturi din inox care capteaza si reflecta lumina naturala astfel incat coltul in care se afla mica bucatarie sa nu para intunecos. Locul de luat masa a fost proiectat in continuarea blatului de lucru si a fost dispus paralel cu fereastra livingului, delimitand astel zona de gatit de cea de relaxare.

Paleta cromatica neutra si sigura

Mi-as dori ca toti cei care se framanta in alegerea unui set cat mai variat de culori pentru amenajarea propriilor locuinte sa invete ceva din amenajarea acestui mic apartament. Finisarea fiecarui spatiu al unei case intr-o culoare diferita este o optiune, insa nu este una fericita, in opinia mea. Asa cum spun de fiecare data cand se iveste ocazia, o locuinta trebuie privita ca un tot unitar, iar acest lucru presupune alegerea unei singure palete cromatice pentru toate incaperile ei. Numai asa locuinta va avea un aspect unitar, neintrerupt si va arata ca un intreg, asa cum trebuie sa arate orice camin.

Gasesti un alt exemplu superb aici: Lectie de design – un apartament in care culorile se imbina perfect.

Poti observa ca in cazul acestui apartament a fost aleasa o paleta cromatica neutra, axata pe diverse nuante de gri. Atat in finisarea livingului si bucatariei open space, cat si a dormitorului sau baii moderne au fost folosite aceleasi culori si nuante. Consider ca este o alegere sigura, intrucat griul este foarte usor de asortat si de accesorizat, ceea ce inseamna ca, daca va dori, proprietarul va putea sa-i schimbe aspectul foarte rapid, schimband doar textilele si accesoriile decorative.

Sper ca acest proiect de transformare a garsonierei intr-un apartament cu doua camere sa te inspire in modificarile pe care vrei sa i le aduci locuintei tale.

Sursa foto: DesignHomes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *