Categorii
Intrebari de la cititori

La ce temperaturi minime pot turna beton pentru fundatie?

Buna seara. Vreau sa construiesc o casa si nu stiu daca la aceste temperaturi care sunt acum, in noiembrie, mai pot turna beton sa termin macar fundatia si poate sa apuc sa si zidesc peretii. Imi puteti spune care este temperatura minima admisa pentru a nu avea probleme?


Intrebare de la Alin, pe adresa redactiei: La ce temperaturi minime pot turna beton pentru fundatie?

8 răspunsuri la “La ce temperaturi minime pot turna beton pentru fundatie?”

Buna,
daca temperaturile nu scad sub minus 5 grade celsius se poate turna fara probleme. Daca scade , trebuie introdus in beton carbonat de calciu care ridica temperatura betonului pina la hidratarea completa a acestuia . Sau se poate turna si apoi acoperi cu ceva care sa protejeze fundatia( rogojini, geotextil , snopi de coceni , etc).

S-au cereti certificat de calitate de la statia de betoane de unde luati betonul . Daca nu sunt conditii optime de turnare , nu va va elibera betonul . cereti informatii in prealanil .
Cu stima Gigi 0722235456
maill office@constructii-caselemn.ro

Asteapta pana la primavara! Nu are rost sa risti, oricum clar nu te muti anul asta in casa. Fundatia e foarte importanta si nu merita sa risti

nu este chiar ger….. se va turna beton pînă în decembrie anul asta.

daca băgați aditivi antiîngheț, eventual ceva (super)plastifianți pentru reducerea cantității de apă… se poate și încălzi apa care intră în betorn.
betonul turnîndu-se în fundație nu sînt riscuri mari….. după turnare se poate proteja cu materiale termoizolante.
ingsilviuardelean@gmail.com
0745 819 562

BUNA SEARA VA ROG CU RESPECT SA-MI SPUNETI SI MIE DACA POT TURNA ACUM IN LUNA DECEMBRIE COLTURILE CASEI SI CENTURA SI LA CE TEMPERATURA POT TURNA VA ROG UN RASPUNS CONCRET AJUTATI-MA IN ACEASTA PRIVINTA MA-SI APUCA SAPTAMINA VIITORE AM NEVOIE DE UN SFAT MULTUMESC

Noi chiar si astazi am turnat stalpii la o cladire si saptamana trecuta la fel, ne uitam pe prognoza si cat timp nu a fost -3, 4 grade cel mult a fost -1 grad noaptea spre dimineata din ce se vede dupa decofrare pare in regula. cei de azi sper sa fie ok pt ca in noaptea asta vor fi spre dimineata tot -1 grad, daca se poate dupa cum am citit mai sus pana in -5 grade pare ca am noroc … dar na cu Domnul inainte ma rog sa nu afecteze.

La 10 zile de la turnarea betonului pentru pod acces casa, a venit inghetul (-8; -10 grade). Este vreo problema?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *