Categorii
Intrebari de la cititori

Pot sa ridic un etaj peste o casa din chirpici?

Buna ziua. Ma numesc Loredana si am o intrebare. As dori sa ridic un etaj peste casa veche care e din chirpici si as vrea sa stiu daca se poate si cat m-ar costa. Va multumesc.


Intrebare de la Loredana, pe adresa redactiei: Pot sa ridic un etaj peste o casa din chirpici?

3 răspunsuri la “Pot sa ridic un etaj peste o casa din chirpici?”

Loredana procedura este destul de anevoiasă, adevărații specialiști ar spune sa nu te bagi la așa ceva. Costurile sunt mari având în vedere ca rezultatul trebuie să-ți protejeze viața.
Se impune o consolidare a casei, subzidiri, stâlpi de susținere, fundații, armătură, un volum de muncă dificilă de care meseriașii de astăzi fug ca dracu de tămâie sau iți pun un preț de care ai să fugi tu de data asta. Eu am de făcut un pod mansardabil peste pereți din paiantă( tot lut). Treaba stă asa: pereti grosi 0,75 m (lut 0,45 m; tencuială cu plasa interior-exterior 0,2m; izolatie exterior polistiren 0,1 m). Acum proiectez stâlpii de sustinere(legătură) pentru a creea o legătură sigură din fundație(sub cota 0) până la centura pe care o sa fac sarpanta.
Loredana vreau să iti spun că m-am interesat pentru mine și am fost ingrozit de reactia specialistilor. Un EXPERT ATESTAT mi-a spus că betonul armat si lutul nu sunt o combinatie fericită, consolidarea caselor de chirpici se face cu furci de lemn. Primul meu gand a fost să demolez si să incep de la 0. Furci de lemn??? Da suntem cumva în evul mediu? Eu cred că or fi bune da cine naiba stie să pună din alea? Ti-am pomenit de furci din lemn pentru că s-ar putea să auzi de ele. Cei care lucrează lemn îi rog să mă ierte pentru reactie. In zona mea nu sunt meseriasi în lemn. La noi tot amărâtul care isi face casa pune fier, si când spun asta mă refer că Întreabă proiectantul: – Cât fer a eșhât șăfu? – 3,8 tone dle; – Pune 7 că este de unde.
Succes, doresc tuturor o zi plăcută!

se poate dar costurile sunt pe masura iar partea de deasupra trebuie sa fi pe structura usoara,detalii 0734844617

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *