Categorii
Intrebari de la cititori

Sa extind casa vertical cu mansarda sau orizontal lipit de casa?

Buna seara! Am nevoie de pareri ale cunoscatorilor in constructii. Am doua variante de extindere:
1. vertical, ceea ce inseamna o mansarda pe structura de lemn si finisaje rigips carton si restul cu suprafata utila de 33 mp in podul casei.
2. Orizontal lipit de casa existenta un dormitor 15 mp utili care practic necesita toate etapele de la fundatie – zidarie – acoperis – finisaje.


Ce parere aveti raportul pret calitate spre care inclina cantarul? Sunt destul de sceptic in ceea ce priveste firmele din orasul meu (Vaslui) pentru executarea unei mansarde care sa satisfaca cerintele impuse. Va rog sa aruncati si niste preturi daca stiti.

Intrebare de la bogdanmanuel, pe adresa redactiei: Sa extind casa vertical cu mansarda sau orizontal lipit de casa?

8 răspunsuri la “Sa extind casa vertical cu mansarda sau orizontal lipit de casa?”

Buna ziua.
Noi suntem specializati in structurile de lemn . Eu nu o sa incerc niciodata sa trag jarul pe turta mea oferindu-va solutii avantajoase mie . . DAca faceti mansarda ( sa zicem ca in podul deja existent )veti avea nevoie de o suprafata mai mare construita si totodata ocupati si din parter 4 mp scara . Daca este vorba de un singur dormitor de 15 mp , exista solutia sa -l realizati tot din lemn si pe piloti . Eu am atasat 4 bai la un motel , precum cuibul de pasari .
Dati-mi o adresa de maill si va trimit poze cu o casa suspendata s-au intrati pe magicconstruct si veti gasi si acolo una , facuta in franta .
Daca turnati piloti , in 2-3 sile , extinderea este gata , fara finitii .
Cu stima Ec Mocanu 0722235456
office@constructii-caselemn.ro

Hai sa punem problema altfel. Construind in lateral cum te vei lega de fundatia veche? nu prea ai cum. Casa deja este stabila. Partea noua construita cu fundatie/elevatie/pereti se va lasa un pic.. 1mm daca se lasa te incurca pentru ca apar crapaturi.
Plafonul casei din ce este? placa de beton sau grinzi lemn? Mansardat merge pe amandoua dar era mai indicat pe plafon din beton. Ca preturi iesi aproape dublu in lateral pentru ca betonul/fierul/manopera costa, acoperis trebuie sa faci si acolo.. asa la mansardat desfaci acoperisul si il faci la fel. Tabla o ai, poate cateva scanduri in plus ca unele scanduri vor plezni dar nu multe.

Pentru dl Mocanu: nu prea am inteles indicatiile dvs., eu intentionez sa fac mansarda in pod , structura fiind din lemn, sa o izolez cu vata minerala si peretii sa ii plachez cu rigips. Nu finisajele mă ingrijoreaza ci faptul ca peretii parterului din lut fiind 50 cm grosime cu tencuiala la exterior de cel potin 10 cm si apoi placati cu polistiren de 10, acum necesita o consolidare cu 7 stalpi din beton armat(aici ma astept sa fiu lovit de pareri insa nu pot mai mult). Dacă aveti un sfat pt aceasta „consolidare” va rog sa imi scrieți

Buna seara . Dati-mi o adresa de maill pentru a va putea trimite detalii .
Va voi demonstra ca , extensia este mai usoara si foarte rapida . Vorbesc de o extensie pe structura de lemn si suspendata pe piloti .
Pe magicconstruct la portofoliu , veti vedea ,, casa fougeres ” , care este o casa pe piloti .
Astept datele dv de contact pe maill office@constructii-caselemn.ro .

Dl Vali: acoperisul actual e din tigla veche, casa este construita prin anii 60-70 cand s-au infiintat CAP urile, este o constructie de 100 mp, in 53 mp locuiesc parintii mei si eu as avea diferenta pana la 100 mp care necesită renovare la interior. Am ajuns la concluzia ca imi mai trebuie un dormitor si de aici ideea cu mansarda, intentiile si planurile mele impreuna cu finantarea par sa fie pe drumul cel bun insa sunt destul de sceptic cand vine vorba de mana de lucru, sper sa am noroc

este foarte interesanta sugestia dumneavoastra dle. Mocanu, insa nu am curaj sa ma joc cu banii. La noi abia gasesti meseriasi sa iti tencuiasca un perete si sa iti faca o amarata de sarpanta. E lipsa mare de echipe de constructii. Multi au fugit afara dupa bani multi, astia care au ramas is betivi, fumatori, ce sa faca aia cu piloti si lemn? Se imbata si dau foc la lemn si la casa. Imi imaginez ca astfel de case sunt destul de calduroase si cu un mimim de incarcare. Ceea ce as vrea sa stiu..ce lemn se foloseste si daca este uscat sau verde?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *