Categorii
Intrebari de la cititori

Solicit oferte localitate Bragadiru, Ilfov – constructie casa mica

Buna ziua. Citesc de multa vreme, cu interes, paginile acestui forum. Nu stiu daca este prea devreme, dar as dori sa solicit si sa studiez oferte, pentru ca, in aprilie 2018, doresc sa incep construirea unei case, in localitatea Bragadiru, Ilfov, pentru care am deja autorizatie.


Este vorba de o casa mica, P + M, care are doar 64 mp amprenta la sol. Fundatia – 1,10 m, elevatie 60 cm, construita din Ytong 30 cm, 9 stalpi de sustinere. Mansarda va fi ridicata doar 30 cm, deci doar cu un rand de BCA. Acoperis in 2 ape. Ma interesează sa lucrez cu o firma, pe baza unui contract ferm, care sa aiba toate utilajele necesare (cofraje, compactor, schele etc), sa asigure toate materialele necesare, conform proiectului, insotite de certificat de conformitate. Lucrarile pe care le doresc, deci, sunt urmatoarele: amenajare santier, executare fundatie, zidarie interior + exterior, scari interioare + exterioare, sarpanta, izolatie, instalatii sanitare si electrice, trotuare. Pentru un constructor cu experienta, ar trebui sa fie o lucrare foarte simpla, care se poate realiza intr-un timp scurt. Ati putea, va rog, sa ma ajutati estimand un pret, in conditiile in care suprafata construita desfasurata este de 110 mp? As dori ca firma sa aiba experienta in lucrul cu Ytong, sa pot vedea lucrari efectuate. Va multumesc.

Intrebare de la Simion, pe adresa redactiei: Solicit oferte localitate Bragadiru, Ilfov – constructie casa mica.

9 răspunsuri la “Solicit oferte localitate Bragadiru, Ilfov – constructie casa mica”

Buna ziua
Pentru oferta corecta pe etape cu termene de executie respectate va rog trimiteti proiect la gmarius69@yahoo.com Putem discuta la 0721123300 pentru a prezenta lucrari executate la cheie
Cu stima

Caut echipă de meseriași care să continue casa începută cu o firmă, care trage de timp cât poate. Are de efectuat lucrări restante de 5000 euro.

Horia: Sunt inginer, diriginte de santier, etc., locuiesc in Bragadiru si am o firma de constructii cu care lucrez in Bragadiru, Magurele, Rahova. Sfatul meu este sa te linistesti si sa continui lucrarile cu acea firma, daca doar intarzierea lucrarilor este problema. Este o lipsa acuta de oameni buni/cu constiinta/seriosi/nebautori/etc. Aproape orice echipa/firma vine dupa altii, o sa-ti caute nod in papura si o sa ceara mai multi bani sau or sa dea vina pe ceilalti pentru slaba executie. Si nu, nu ai garantia ca nu or sa plece inante de a termina treaba. Mai vine si iarna, de or sa lucreze muncitorii afara la 30% din capacitate. Ma indoiesc ca acel patron nu vrea sa-ti termine treaba, sa-si ia banii, dar, cel mai probabil, nu are cu cine. O mai avea si alta lucrare in aceeasi situatie, de s-a pictat tabloul perfect.

Sunt full de lucrari, nu ma pot baga, dar daca ai nevoie de sfaturi, de un ochi in plus aruncat pe lucrari sau de vreo informatie, te ajut cu cel mai mare drag, gratuit. Muncesc si duminica, asa ca nu deranjezi:) Tel 0722531808

Oricum, multa bafta!
Catalin

Buna,un constructor bun nu traganeaza o lucrare fara motiv ,daca a incasat bani in avans de la dva si mai are lucrari de unde mai are de incasat se va axa pe lucrarile de unde mai are de primit bani.
Lucrez in domeniu stiu foarte bine ca nu se mai gasesc muncitori dornici de angajare ,prefera sa lucreze cu ziua sa vina cand vor si sa plece cand ai mai mare nevoie de ei .
In rest va doresc toate cele bune,si sa auzim numai de bine,

@Simion: cateva sfaturi, ca te vad naiv, insa cu dorinta de a vedea casuta visurilor tale facuta cum trebuie.
-angajeaza un diriginte de santier. Nu-l lasa pe constructor sa o faca. Asta e omul tau de incredere, cel ce se asigura ca proiectul este respectat.
-nu accepta niciodata un pret, indiferent ca e pe lucrare sau pe mp, daca acel constructor nu a vazut proiectul. E foarte probabil sa iti iei o mare teapa!
-vad ca ai fost fermecat de catre cei la ytong, ce vor sa-si vanda marfa. Vad ca vrei sa vezi lucrari executate de constructori. Pai BCA-ul e caramida de compartimentare, neportanta, nu de rezistenta. Daca vrei sa vezi cum lucreaza un constructor, sfatul meu e sa te uti cum lucreaza fierul si cofrajele, ca zidaria se face la fel cu orice material. Dar te pricepi? Inca ceva: proiectantul de rezistenta stie ca o sa mergi pe BCA si nu pe caramida?
– Si tu, ca si altii, cereti oferte de pret pentru material/manopera pentru lucrarile importante. Banuiesc ca nu ai avut un proiectant sa-ti spuna ca pe langa caramida, mai ai nevoie de adeziv/mortar/nisip, ca pe langa cofraj ai nevoie de sarma de 3. 4, rigle de lemn sau ca ai 40% pierderi la scandura, ca ai nevoie de sarma de fierar, cuie, scoabe, purici, etc, chestii ce te duc la peste 3000euro, nu?
-ceri material/manopera fara sa vorbesti de pierderi. Pai crezi ca acel constructor e tampit? O sa-ti bage pe gat acele pierderi, chiar daca sunt din vina lui.
-au carti de munca? Sau platesti tu amenda( 20000/om) plus dosar penal?
-oamenii pe care-i angajezi, poate la recomadarea unor prieteni, au fost verificati pina atunci de un diriginte de santier, responsabil tehnic cu executia, proiectant, inspectia de stat in constructii, ITM, politia locala? Sau sunt aia ce au facut 300 de case si habar nu au sa citeasca un plan, de fac totul dupa ureche, insa nu scuipa, nu injura, nu beau, deci beneficiarii sunt multumiti, ca habar nu au sa-i verifice?

Nu o lua ca pe un repros sau ca o cearta, incerc doar sa-ti deschid ochii. Nu am timp de casuta ta, doar ca „urasc” oamenii ce nu stiu sa ceara ce trebuie, pe o piata plina de tepari! Si nu, nici dirigentie de santier nu mai fac in Bragadiru, tot din cauza tepelor. Deci te rog sa o iei ca pe un sfat gratuit, fara niciun interes ascuns.

Iti doresc multa bafta!
Catalin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *