Categorii
Intrebari de la cititori

Vreau sa transform podul in mansarda locuibila, ce trebuie sa stiu?

Buna ziua! Am o noua intrebare: Vreau sa refac vechiul acoperis + pod, adaptandu-l la nevoi de viitoare mansarda, adica peste 2 sau 3 ani (noi fonduri) vreau sa il finisez ca mansarda de locuit (dormitor, dressing, baie). Ma gandesc ca sunt cateva aspecte de care trebuie sa tin cont de la bun inceput avand in vedere rezultatul pe care doresc sa il obtin. Cand spun aspecte ma gandesc la: curent electric, ferestre, izolatie.


Intrebare de la Bogdan, pe adresa redactiei: Vreau sa transform podul in mansarda locuibila, ce trebuie sa stiu?

6 răspunsuri la “Vreau sa transform podul in mansarda locuibila, ce trebuie sa stiu?”

Buna ziua,

cel mai important lucru la manasarda e izolatia; fara o izolare corespunzatoare, iarna cheltuiti prea mult sa o mentineti calda, vara nu veti putea locui cand afara sunt 33-35 de grade; mergeti pe vata cu densitate mare.
al doilea sau poate primul – dar obligatoriu – cat mai multe ferestre tip velux; sunt si modele fixe, modele ce se deschid..
spor la treaba!

Buna. Un aspect cand spun pod ma gandesc aveti placa de beton peste nivelul inferior podului sau planseu de lemn, soluti se pot da dar trebuiesc mai multe detalii,planseu,ramane vechiul acoperis sau se construeste nou? Dupa o analiză se pot da solutii. Cu stima Nelu mail constructnelu@yahoo.com 0752170901

Buna ziua
Primul lucru de stiut este daca , structura casei suporta o greutate in plus .
Restul se adapteaza . Daca va decideti , noi putem fi constructorul dv , cel putin in faza de rosu . Suntem specializati in caselemn si mansardari . Mai mulrte puteti vedea pe magicconstruct. O mansardare facuta fara a respecta normele in domeniu , poate devenii un cosmar .
Cu stima Gigi 0722235456 maill , office@constructii-caselemn.ro

Vă mulțumesc pentru sfaturi, acoperisul se schimba cu tot cu plafon, mă gândesc destul de serios să renunț la placa pt a usura incarcatura (casă de paiantă – consolidată partial),planul meu este să fac 7 stalpidin beton armat incastrati in pereti, centură la partea superioară…… grinzi de lemn, vată, profile, rigips carton. Un lucru care mă stresează este faptul ca nu stiu cum voi realiza ventilatia atât la mansardă cât si la parter. Dle Gigi constructorul il iau la pachet cu renovare parter, sanitare, instalatii electrică ș.a., mulțumesc

Buna ziua,
NIMENI NU VA SPUNE CA VA TREBUIE UN PROIECT pentru mansarda, avize si autorizatie, dar inainte de toate ,va trebuie o expertiza a casei facuta ca la carte pentru a va putea apuca de mansarda . Toti se ofera sa va faca casa… interesul poarta fesul.
Cu respect,
Mihai Lazar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *