Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Amenajarea bailor moderne – gresie si faianta ce imita lemnul

1-gresie si faianta imitatie lemn combinate cu mozaic amenajare baie modernaDaca trebuie sa-ti amenajezi sau sa-ti renovezi baia si nu vrei sa o finisezi cu placi ceramice obisnuite, de forma patrata sau dreptunghiulara, iti propun sa iei in considerare gresia si faianta ce imita lemnul. Este o alegere moderna, la care apeleaza deseori multi dintre designerii de renume.


In ciuda parerii multora, gresia ce imita parchetul sau dusumeaua din lemn nu sunt potrivite doar pentru living, bucatarie, dormitoare sau hol, ci pot fi folosite cu incredere si succes si in amenajarea bailor moderne. De aceea am si ales sa ma opresc, astazi, asupra acestui subiect.

Daca iti place caldura lemnului

Lemnul este un material care nu prea are cum sa nu-ti placa. De acord, poate sa nu-ti placa nuanta unei anumite esente de lemn, insa cu siguranta exista cel putin una care iti place foarte mult si pe care o vei folosi sau ai folosit-o deja in decorul casei tale fie sub forma de parchet, fie sub forma unor placi frumoase de gresie, fie sub forma de usi de interior sau mobilier. Mie imi plac nuantele dechise si calde, cu tenta bej deschis, insa multi prefera esentele inchise la culoare si aleg sa le foloseasca in amenajarea propriilor locuinte sub diverse forme.

Cand vine vorba despre amenajarea baii, lemnul este un material trecut cu vederea adeseori, pentru acest spatiu majoritatea oamenilor preferand sa aleaga intre alte finisaje moderne, precum gresia si faianta, mozaicul sau panourile din sticla colorata. Insa daca iti doresti sa obtii un decor modern si totodata cald si elegant, iti recomand sa dai uitarii toate celelalte finisaje si sa alegi placile ceramice ce imita lemnul.

Imitatie de parchet sau dusumea

In functie de bugetul de care dispui, dar si de preferintele tale in materie de texturi si nuante poti alege placi ceramice ce imita cu fidelitate dusumeaua din lemn sau poti alege un model ce imita parchetul laminat. Personal, prefer variantele ce imita dusumeaua, formate din placi lungi si inguste care se monteaza intercalat pentru obtinerea unui aspect cat mai credibil.

In asociere cu obiectele sanitare albe suprafetele finisate cu gresie sau faianta ce imita lemnul arata foarte elegant. Iar daca mai pui la socoteala si faptul ca finisajele de acest tip nu sunt pretentioase la intretinere si nu expun fiecare picatura de apa, cred ca nu mai e nevoie de alte argumente in favoarea acestei alegeri.

Iti recomand sa citesti si: Amenajarea baii perfecte – analiza elementelor esentiale ale decorului.

Cum si cu ce pot fi combinate

Placile ce imita lemnul pot fi folosite atat pentru placarea pardoselii din baie, cat si pentru placarea peretilor din aceasta incapere. Insa spre deosebire de placile de faianta clasice, cele ce imita lemnul nu pot fi aplicate pe toti peretii, de sus pana jos, ci doar pe anumite portiuni: in zona cazii sau a cabinei de dus sau in zona lavoarului, de pilda. Mai cu seama in amenajarea bailor mici e bine ca acest finisaj sa fie folosit doar pentru accentuarea principalelor zone de interes, evitandu-se in acest fel micsorarea vizuala a spatiului.

Daca nu vrei sa lasi ceilalti pereti finisati simplu, doar cu vopsea lavabila, atunci poti apela si la alt tip / model / culoare de finisaj. Spre exemplu, poti intercala portiunile finisate cu placi ceramice ce imita lemnul cu unele finisate cu mozaic sau faianta uni simpla, in nuante deschise sau neutre sau cu lastre ceramice fara rosturi. In acest fel iti vei proteja peretii in intregime fara sa-i incarci prea tare cu placi ce imita textura lemnului.

Mai poti citi si: Amenajarea baii – variante moderne de combinare a faiantei, precum si Combinatii inedite de faianta in decorul baii moderne.

Poti insa rezerva aspectul de lemn doar pentru finisarea pardoselii din baie, iar pentru pereti sa alegi un alt finisaj modern pe placul tau. Te asigur insa ca alegand sa folosesti materiale ce imita lemnul in amenajarea baii tale va fi o decizie pentru care te vei felicita la final si pentru care vei primi o multime de complimente din partea prietenilor si musafirilor care iti vor calca pragul casei.

Sursa foto: Domfront.ru

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *