Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Apartament mic si vechi transformat intr-o locuinta moderna si spatioasa. IMAGINI

1-sufragerie apartament mic si vechi inainte de renovareCand am descoperit imaginile ce ilustreaza transformarea radicala a acestui apartament mic am realizat ca n-am mai scris un articol de acest gen de multa vreme. Si pentru ca aceasta transformare este una cu adevarat spectaculoasa, mai cu seama ca a fost realizata doar in baza deciziilor si alegerilor tanarului proprietar al micului apartament, am decis sa ti-o prezint indata.


Apartamentul respectiv se afla in Rusia, intr-un bloc vechi, asa cum gasesti in mai toate tarile fostului bloc sovietic. Apartamentele de acest tip sunt cautate in special de catre cei care nu dispun de prea multi bani pentru achizitionarea unei locuinte sau de catre cei care prefera sa locuiasca in anumite zone ale oraselor, in apropierea parintilor, rudelor sau prietenilor. Si cu toate ca pretul de cumparare a unei locuinte de acest tip este mai mic decat al celor din imobilele noi, proprietarii sunt nevoiti sa investeasca sume foarte mari pentru renovare si pentru crearea unor conditii de trai moderne.

Un dezastru de 42 metri patrati

In momentul achizitiei apartamentul vechi de 42 mp arata pur si simplu deplorabil; iti poti da seama din primele imagini ale galeriei foto de mai jos ca acesta nu mai vazuse de ani buni o reparatie ca la carte. Totul era vechi: pardoseala, tamplaria, usile de interior, vopseaua de pereti, faianta (acolo unde era), iar mobila si accesoriile pareau sa se apropie de varsta imobilului.

Proaspatul proprietar n-a dezarmat, intrucat stia exact la ce se inhama in clipa in care a cumparat apartamentul, ci si-a facut un plan de atac. Pentru a putea obtine amenajarea dorita a inceput prin a demola toti peretii despartitori la care putea sa renunte, a decopertat in intregime peretii si pardoseala si a regandit viitoarea configuratie a locuintei sale.

Fara dulapuri si cu bucataria deschisa spre living

Doua dintre marile dorinte ale tanarului erau sa obtina un spatiu de zi in care sa se afle atat livingul, cat si bucataria si sa scape de prezenta dulapurilor pentru depozitarea hainelor si altor lucruri personale, asa incat locuinta sa para cat mai aerisita si spatioasa.

Demolarea peretilor despartitori i-a permis sa-si implineasca ambele dorinte, iar acum apartamentul dispune de un living incapator si o bucatarie open space, de un dormitor mic, intim si confortabil si de un dressing ce anuleaza nevoia de a avea dulapuri care ar aglomera vizual decorul si ar „manca” din suprafata locuibila existenta. La finalul galeriei foto de mai jos vei gasi o schita ce ilustreaza actuala configurare a apartamentului de 42 mp.

O locuinta moderna, pe placul proprietarului

Dupa 4 luni in care a demolat, a decopertat, a refacut traseele electric si sanitar din baie si bucatarie, a ridicat noi ziduri pentru definirea spatiilor, a finisat toti peretii si toata pardoseala micului apartament si s-a agitat sa gaseasca mobila si accesoriile potrivite, tanarul s-a declarat multumit si s-a mutat in casa noua. Ceea ce vezi ilustrat in imaginile de dupa renovare nu reprezinta finalul amenajarii, proprietarul dorind sa rezolve detaliile finale pe parcurs, in functie de ce si cum ii vor dicta simturile.

Tot el declara ca poate rezultatul de pana acum nu este pe placul majoritatii, insa nu a cautat sa obtina o amenajare care sa fie pe placul altora, ci si-a dorit ca decorul final sa-i reflecte gusturile si personalitatea din aceasta perioada a vietii, completand ca se afla la prima experienta de acest gen si ca este foarte mandru ce ceea ce a reusit sa faca prin forte proprii.

Eu as mai adauga ca sunt de acord cu cele spuse de acesta, ca o locuinta trebuie sa fie in primul rand pe placul celor care locuiesc in ea. Degeaba iti spune un designer ca se poarta nu stiu ce culori sau te miri ce tip si model de mobilier daca tie iti sunt pe plac altele. Abia atunci cand o casa reflecta gusturile si personalitatea proprietarilor sai poate fi numita camin.

Sursa foto: Golbis.com

2 răspunsuri la “Apartament mic si vechi transformat intr-o locuinta moderna si spatioasa. IMAGINI”

Buna ziua. Sunt incantata de inventivitatea creatorilor de interioare, in special in spatiile mai putin generoase. Parerea mea este ca in locul cazii ar fi fost mai util un dus si bideu. Noi ne-am mutat intr-o casuta facuta initial ca si casa de vacanta si acum vad tot ce ar fi trebuit sa devina functionala, dar asta este. Va doresc un An Nou cu realizari si impliniri. Mihaela

Multumim pentru urari, Mihaela si ne bucura ca ne esti alaturi!

In alta ordine de idei, o casa se amenajeaza in timp si doar locuind zi de zi in ea putem sa ne dam seama care ne sunt nevoile si sa corectam din mers micile neajunsuri ale decorului initial. Lucrurile frumoase se obtin greu, cu truda si implicare sufleteasca, asa ca iti urez succes in dobandirea caminului visat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *