Categorii
Proiecte de case inedite

Casa modulara ce se monteaza in 6 ore, costa 28 mii Euro si poate fi demontata

1-living open space casa modulara MADI Home Italia

Un subiect de interes general in zilele noastre este cel al caselor modulare, ecologice, ieftine si care se construiesc rapid. Constructiile modulare ale italienilor de la M.A.DI. Home indeplinesc toate aceste criterii si, in plus, prezinta avantajul ca pot fi pliate si depozitate in caz de nevoie.


Probabil ca te vei intreba cine ar avea nevoie de o casa ce poate fi pliata si depozitata. Iata doar cateva situatii in care aceste calitati ale unei constructii modulare se pot dovedi a fi utile: atunci cand proprietarii decid sa se mute permanent dintr-o localitate in alta, atunci cand parasesc tara pentru o perioada nedeterminata (si lunga, desigur) si nu vor sa-si asume riscul unei spargeri care ar produce pagube materiale, in cazul producerii unor dezastre naturale in urma carora multi oameni raman fara locuinte sau pentru constructia unor tabere si sate de vacanta.

Solutie locativa revolutionara

In mod cert conceptul de constructie modulara nu-ti este strain, dar hai sa-ti spun care sunt principalele caracteristici ale caselor marca M.A.DI. Home, creatii ale arhitectului Renato Vidal.

– Aceste case sunt extrem de flexibile, in sensul ca pot fi montate si chiar marite cu usurinta, atunci cand situatia o impune, si la fel de usor pot fi demontate la nevoie, asa cum spuneam mai sus.

– Sunt construite din lemn pe structura de otel, sunt ecologice si au amprenta de carbon zero, iar sistemul de termoizolatie este compus dintr-un strat de vata minerala de cea mai buna calitate si dintr-un strat de spuma poliuretanica.

– Nu au nevoie de fundatie clasica, putand fi montate pe platforme din beton, lemn cu structura metalica sau pe piloni ingropati in sol.

– In varianta standard, modulele M.A.DI. Homes au clasa energetica B, dar la cerere si contra unei sume suplimentare de bani acestea pot fi livrate si in varianta cu clasa energetica A sau chiar A++.

– Sunt perfect compatibile cu panourile solare si/sau fotovoltaice, ceea ce le poate asigura completa independenta energetica.

– Asamblarea unei astfel de case dureaza intre 6 si 48 ore (cu o echipa formata din 3 muncitori), in functie de dimensiunea si numarul modulelor prevazute in proiect, iar dupa acest interval de timp se poate trece deja la amenajarea interiorului, la mobilarea si decorarea acestuia. Altfel spus, costurile de santier sunt reduse la minimum.

– Si nu in ultimul rand, aceste locuinte prefabricate sunt concepute pentru a rezista fara probleme unor cutremure de mare magnitudine, ceea ce le face ideale pentru zonele cu risc seismic crescut.

Italienii de la M.A.DI. Home sustin ca in acest moment casele modulare produse de ei sunt singurele locuinte 100% demontabile, refolosibile, cu amprenta de carbon zero si cu zero impact asupra mediului inconjurator.

Aspectul si dimensiunea modulelor prefabricate

In acest moment, M.A.DI. Home ofera trei variante de case prefabricate standard: cel mai mic modul avand suprafata de 27 mp, cel mijlociu masurand intre 46 si 56 mp si cel mai mare dintre ele – ideal pentru familiile numeroase – poate masura intre 70 si 85 metri patrati. Fiecare modul este livrat cu tamplarie pvc, cu sistemul electric, tubulatura necesara sistemului de alimentare cu apa si canalizare, precum si cu sistemele de ventilatie si incalzire incorporate. Dupa asamblare in pozitia finala mai este nevoie doar de racordarea tuturor acestor sisteme la retelele de utilitati.

Indiferent de dimensiune, fiecare modul are inaltimea de 6,5 metri, ceea ce inseamna ca este compus din doua niveluri: parter si etaj mansardat. Parterul este ocupat de o baie si zona de zi compusa din living si bucatarie, iar etajul fiindu-le alocat dormitoarelor. Datorita formei si inaltimii, pana si cel mai mic dintre module, adica cel de 27 mp, care costa doar 28.000 Euro are dormitor separat, ceea ce asigura un nivel superior de confort comparativ cu o garsoniera obisnuita, de pilda. Pretul pe metrul patrat al acestor case scade invers proportional cu dimensiunea. Spre exemplu, daca in cazul modulelor de 27 mp pretul per metrul patrat ajunge la aproximativ 1037 Euro, cel al unui modul cu suprafata de 56 mp este de 821 Euro / mp, iar cel al unei case de 84 mp ajunge la suma de 738 Euro / mp. Vorbim despre costuri la cheie.

Cumparatorii pot alege intre versiunile simple, cu dotari basic si cele de lux, dotate cu mobilier realizat la comanda. Din dotarile basic fac parte, printre altele, inclusiv obiectele sanitare din baie si toate traseele si conexiunile necesare racordarii la utilitati.

Livrare

Aceste case ecologice prefaricate se realizeaza la comanda, durata onorarii unei comenzi este de 30-40 zile lucratoare, perioada dupa care se efectueaza livrarea la locatia stabilita de cumparator si implicit asamblarea modulului sau modulelor alese. Costurile de livrare sunt comparabile cu cele ale transportului containerelor maritime (aproximativ 1,5 Euro/km pentru distantele ce depasesc 200 km de la poarta fabricii), insa mai multe detalii pe acest subiect poti afla contactand direct compania producatoare aici: M.A.DI. Home

3 răspunsuri la “Casa modulara ce se monteaza in 6 ore, costa 28 mii Euro si poate fi demontata”

o idee excelenta , atat pentru o casa locuita definitiv cat si pentru una de vacanta

Preturile sunt nu doar exagerate, ci de-a dreptul nesimtite, pentru asemenea case care seamana cu niste cotete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *