Categorii
Producatori | Distribuitori | Magazine

Centrale pe lemne cu autonomie de 24 de ore

centralele stropuvaNu-mi iese din cap faptul ca, atunci cand stateam la casa, iar instalatia de incalzire era cu o centrala pe lemne, eram obligat uneori sa ma trezesc si noapetea sa bag lemne in foc, pentru a mentine temperatura rezonabila in casa. Sau cand plecam in diminetile friguroase de iarna de acasa si gaseam seara la intoarcere focul stins in cazan si deja racoare in casa.


Acest lucru m-a facut sa caut informatii despre existenta centralelor cu o autonomie cat mai mare. La vremea respectiva ma interesa o autonomie de minim 12 ore si uite asa am dat de centralele Stropuva si Liepsnele. Acestea cred ca sunt cea mai buna alegere pentru cei care stau la casa, iar in zona nu exista gaze, deci sunt nevoiti sa incalzeasca locuinta cu lemne sau alt combustibil solid.

Si daca respecti cerintele de mai jos, cerinte pe care le recomanda cei ce distribuie aceste modele de cazane pe lemne, atunci autonomia va fi de o zi. Hai sa vedem ce conditii ar trebui sa indeplineasca locuinta ta, pentru ca atunci cand ai pornit focul, sa nu mai fie nevoie sa treci prin camera centralei timp de 24 de ore.

Recomandari:

– „Pentru a obtine autonomie de peste 24 ore trebuie sa avem o casa izolata, este un lucru foarte important. Normal.” Degeaba duci temperatura din casa la 23 de grade, de exemplu, daca ai casa neizolata. Caldura se va pierde rapid, iar autonomia va scadea.

– „Un alt aspect este cosul. Trebuie sa fie unul profesional, izolat, de preferat din inox. Cosul de inox este de calitate superioara. Raport calitate – pret este cel mai recomandat.” Eu aveam un cos din caramida samota de care nu ma puteam plange, mai ales ca trebuia curatat foarte rar (cel mult o data pe an). Era izolat si al meu, insa probabil ca cele din inox sunt mai bune. Mai stiu si ca inaltimea cosului este foarte importanta si ca trebuie sa depaseasca coama casei.

– „Respectarea schitelor de montaj, si o buna echilibrare a sistemului hidraulic.” Eu zic ca e clar si evident pentru toata lumea cat de important este sa respecti schita de montaj.

– „Un alt detaliu este calitatea combustibilului. Randamentul este influentat de calitatea / puterea calorica a combustibilului.” Am trait asta pe pielea mea si pot spune ca lemnul uscat si cu putere calorica mare creste autonomia foarte mult (recomand carpen, fag).

– „Montarea de robineti termostatati pe 80% din radiatoare.” Corect. Dupa ce am montat robineti pe calorifere am simtit diferenta pentru ca, in anumite camere in care nu stateam sau stateam foarte rar, setam robinetii la temperaturi mai mici, deci nu pierdeam caldura acolo, lucru care crestea autonomia per total.

Daca vrei sa ceri mai multe informatii sau sa comanzi o astfel de centrala intra la una dintre adresele: stropuva-romania.ro sau centrale-lemne-liepsnele.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *