Categorii
Intrebari de la cititori

Cum aflu cine a construit blocul / imobilul in care stau?

Salut. M-am mutat intr-un imobil P + 2 cu 6 apartamente. Ca proprietar, vreau sa stiu cine a construit imobilul, sa am documentatia constructiei mai ales ca vreau sa fac niste modificari la reteaua electrica si sa mut trecerea unor tevi prin perete. Habar nu am pe unde trec firele si tevile si am nevoie de planuri. Unde ma pot interesa de planuri, cine a construit, etc? Am dreptul ca proprietar de apartament sa le detin? Multumesc.


Intrebare de la Bobo, pe adresa redactiei: Cum aflu cine a construit blocul / imobilul in care stau?

3 răspunsuri la “Cum aflu cine a construit blocul / imobilul in care stau?”

Salut,
Daca , cladirea este mai veche de 20 ani , documentatia referitoare la executie nu o vei gasi niciodata si nu ti va pune la dispozitie de nimeni…. Daca vrei sa faci modificari in instalatia electrica si sanitara , ignora existentul si cu un PROIECTANT foarte meserias sa refaci totul dimensionat la nevoile tale: cuptor electric de gatit la 0,4 kv, incalzire proprie cu orice tip de combustibil inclusiv electic, presiune apa la principalii cosumatori: apa calda menajera, WC , chiuvete baie si bucatarie cu functionare sumultana, etc. Din experienta personala, te sfatuiesc sa iti refaci toate modificarile fara sa te impidici de ceilalti colocatari. Tu esti propritar si in interior esti REGE.

Ce spui, Eugen? Chiar asa sa fie?
Vezi ca este o legislatie care trebuie respectata, nu e nimeni rege nici macar in propria locuinta.
Din cauza unor destepti ca tine fac toti ce vor prin blocuri, demoleaza pereti, modifica dupa cum ii taie capul. Exista o structura de rezistenta care nu trebuie afectata.
Nici macar un cotet la tine la tara nu se poate face fara autorizatie, conform legii.
Dar cand ai doar 4 clase legea e ceva de neinteles.
Din pacate, nimeni nu vegheza la respectarea legii. Daca celor ca tine le-ar tranti cineva niste amenzi serioase, n-ai mai abera tampeniile pe care le postezi pe forum.
Poate la tine in padure, de unde ai plecat, nu trebuie sa te impiedici de ceilalti locatari, ghiolbane…

P.S.: Documentatia blocurilor vechi mai poate fi gasita la unele asociatii de proprietari sau la arhive.

Stimabile IJ,
Incep cu ultima ta afirmatie „Documentatia blocurilor vechi mai fi gasita la unele asociatii de proprietari sau la arhive”.Nu vreau sa te jignesc dar cred ca nu ai incercat niciodata sa obtii documentatia de executie a unui imobil construit pina in anul 1995 chiar si de la arhivele statului. Nu stiu ce pregatire ai si nici nu intereseaza pe nimeni dar dupa modul jignitor in care te exprimi , nu prea ai ce cauta pe acest site excelent unde parerile exprimate NU CREAZA OBLIGATII DE URMAT ci doar niste PARERI. Sigur nu ai confruntat niciodata un proiect de executie al unui bloc cu ceea ce s-a executat:dimensiunea cablurilor din instalatia electrica, traseul acestora, legaturile din doze, aplasarea acestora exact ca in proiect, amplasarea racordurilor de canalizare din casa la cote care sa permita o buna scurgere de la cada, chivete . Si cel mai IMPORTANT , spre stiinta ta, calitatea materialelor folosite. Vezi tu, BOBO vrea altceva, nu darima ziduri , nu sparge si muta instalatia santara , ci vrea doar sa aiba garantia ca instalatia electrica este OK si nu ii ia foc casa cind va pune in functiune un cuptor electric, ca instalatia sanitara este OK si nu ii plezneste teava de apa , ca nu ii refuleaza canalizarea cind ii este lumea mai draga. Daca pentru aceste dorinte ii trebuie un proiect si aprobare de ISC, Primarie, DNA, Parchet General si vecini ai dreptate. Sa o faca. Dar am o rugaminte : abtine-te de la jigniri , altfel ma faci sa cred ca tu vii chiar de pe unde perorezi ca vin si traiesc eu. Putin RESPECT. OK?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *