Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Cum fac acte la casa pe numele meu? Parintii au decedat


Buna seara, am si eu o intrebare, va rog sa ma ajutati cum cum as putea sa imi fac acte pe casa pe numele meu? Casa de la tara e pe numele parintilor mei si ei au decedat amandoi. Aveau doar chitanta de mana cum se faceau in anul 1983 as vrea sa stiu cum pot sa obtin un act de proprietate pe numele meu. Astept raspuns.


Intrebare de la Alexandru, pe adresa redactiei: Cum fac acte la casa pe numele meu? Parintii au decedat.

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Macrina in decembrie 2nd, 2017

Hm…….din punct de vedere juridic aveti de facut succesiuni dupa parinti.
Apoi in ceea ce priveste proprietatea trebuie vazut daca a fost vreodata intabulata in CF-cartile funciare inainte de a fi cumparata de catre parintii dv.La o casa se pune problema separat pentru pamantul de sub casa si casa in sine deoarece pot sa aiba proprietari diferiti , aceeasi sau mai multi. Pentru casele vechi care nu au nici un fel de act sau autorizatie de construire, se elibereaza de la primarie un ”certificat de edificare ” a constructiei. La fel acum se cer masuratori topografice, pentru inscrierea proprietatii in CF. De toate astea va informeaza un notar.Ve-ti avea nevoie pe langa bani, timp, multi nervi,acte diverse, in functie de situatia particulara care o aveti in ce priveste proprietatea . Vorbind din proprie experienta , mie o astfel de succesiune, mi-a adus rabdarea la nivel de doctorat . Dar uitandu-ma in urma, merita a fi rezolvata situatia cat mai repede. Este ceva peste care nu se poate trece doar legal. Cu cat trece mai mult timp devine mai greu de elucidat si mai costisitor .Succes!

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii