Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Ferestrele care se transforma in balcon, solutie pentru mansarde

1-mansarde dotate cu ferestre Velux Cabrio ce po fi transformate in balcoaneCele mai multe dintre casele cu doua niveluri sunt compuse din parter si mansarda. In multe cazuri, forma acoperisului si inaltimea peretilor de la nivelul superior ii obliga pe proprietari sa renunte la ideea de balcon, limitandu-se la ferestrele de acoperis Velux. Dar nu si pe cei care au aflat de existenta ferestrelor Cabrio care sunt prevazute cu un mecanism ce le transforma instantaneu in niste mini balcoane.


Compania daneza Velux este lider mondial in productia de ferestre pentru mansarda, oferind mereu produse de cea mai inalta calitate si cu un aspect de invidiat. Asa ca nu e de mirare ca aceasta companie a inventat si un sistem de ferestre ce pot fi transformate in doar cateva clipe in mini balcoane frumoase si sigure pentru spatiile situate in mansardele caselor.

Ferestre cu sistem unic si ingenios conceput

Ferestrele de mansarda din gama Cabrio sunt compuse din doua sectiuni: cea superioara care se deschide, la fel ca modelele clasice sau GPL, in exterior si se transforma intr-un acoperis din sticla si cea inferioara culiseaza spre exterior transformandu-se intr-un balcon cu balustrada.

Dimensiunea balconului, mai exact latimea acestuia va fi aceeasi cu latimea ferestrelor de acoperis. Cu alte cuvinte, daca fereastra va avea latimea de 100 cm, si balconul obtinut prin culisarea sectiunii inferioare a ferestrei va fi la fel de lat. In opinia mea, aceasta este una dintre cele mai utile inventii ale secolului pentru amenajarea mansardelor si a podurilor locuibile.

Le poti avea si tu

Daca ai si tu un pod sau o mansarda pentru care crezi ca ferestrele Velux Cabrio ar fi o completare necesara, nu trebuie decat sa contactezi unul dintre distribuitorii companiei daneze pentru plasarea unei comenzi. E bine sa stii insa ca pretul unei ferestre transformabile in balcon nu este deloc mic. Eu insa cred ca beneficiile pe care le aduce un astfel de element unei mansarde merita cheltuiala.

Te invit acum sa rasfoiesti imaginile din galeria foto de mai jos in care este ilustrat acest sistem unic – Velux Cabrio.

Sursa foto: Velux

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *