Categorii
Intrebari de la cititori

Pot sa fac aceste modificari la o casa de chirpici?

Salutare! Am 24 de ani si am devenit proprietar acum 2 saptamani. Fiind atat de tinerel sunt foarte nou in ale proprietaritului si am atatea nelamuriri incat as fi in stare sa va invit pe fiecare in parte la gratar numa sa-mi oferiti macar cate o idee despre ce am eu in cap. Daca se …sau nu se poate…


Ideea este urmatoarea: din fondurile proprii, banuti munciti cu greu, nu am putut altceva decat o casuta batraneasca, asta mi-am permis sa iau. Este din chirpici, insa dupa parerea mea arata foarte bine, are gresie pe jos, rigips in baie, tencuita cu ciment exterior, nu are crapaturi si nu are semne de igrasie.

Eu as vrea sa o consolidez si sa ii alipesc inca 2 camere la ce are ea acum. De asemenea, in cuprinsul ei am o camera construita in cadere – ei bine, in spatele camerei dau cu capul de tavan. As vrea sa inalt acel perete.

M-am gandit in urmatorul fel. In colturile casei sa inalt stalpi de beton si din acei stalpi sa pornesc noile camere, zidite din BCA, alipite la casuta veche. Iar ceea ce mi-a trasnit mie mintea ar fi sa fac o camera in fata casei si una in spate, cu fundatii solide, zidite din BCA, iar apoi sa dau acoperisul vechi jos si sa torn o placa intre cele doua camere, peste casuta veche. Cum ar veni, sa prind o camera din casa veche la mijloc, intre doua camere noi si sa o acopar cu placa. Iar pe acea placa as vrea sa mai asez in viitor, pe structura de lemn – o mini mansarda (2 camere mai mari).

Oare e sinucidere sau credeti ca daca as consolida bine cu stalpi armati se poate face? Daca suna aberant scuzati necioplismul… Sunt tanar, n-am experienta, insa am vise si o dorinta de munca arzatoare!

Intrebare de la Claudiu, pe adresa redactiei: Pot sa fac aceste modificari la o casa de chirpici?

3 răspunsuri la “Pot sa fac aceste modificari la o casa de chirpici?”

Felicitari! Putini oameni se mai gandesc la munca in ziua de azi! Ceea ce vrei tu nu este imposibil dar trebuie sa ceri o parere avizata unui structurist. Ce am inteles e ca tu vrei o constructie noua de fapt si nu o consolidare. Totul depinde de mai multi factori: teren, structura, peronal calificat, etc. SUCCES!

Mda
De obicei an zona de ses unde se fac case din chirpici terenul e f stabil deci nu au crăpături pereți și casele sânt rezistente și mai presus de toate călduroase iarna ,vara tin răcoare,da se poate,dar trebuie sa ști au fundație ff mica sau nu au…de fel, la construcția ta care vrei sa o faci fai fundației si stâlpi de beton a parte și poți să o lipești de vechea casă,nu i nici o problema
Salutari

Salut

Esti de laudat pentru ca esti o raritate.

Daca nu te pricepi, nu te avanta prea tare ca te va costa mult mai mult si ca si bani si ca si timp. Mergi pe ideea de a plati pe cineva dar nu mult, cauta un cunoscator vorbestei cum ai vorbit pe acest forum si vei avea de castigat.Acel cineva a muncit mult ca sa cunoasca, iar informatia nu o poate da telefonic sau pe mail ci la fata locului(deci deranj), iar daca il chemi la treaba( cu ziua nu la lucrare) e clar ca trebuie sa il platesti.

Ce vrei tu se poate si nu ar trebui sa dureze mai mult de 2 saptamani(nefinisat) 2 oameni, nu stiu costuri cu materiale.

Pentru mai multe pareri si detalii:0744.310.445

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *