Categorii
Intrebari de la cititori

Am umezeala in pod, nu am folie pentru vapori

Am si eu o problema. Am facut la etaj podul din rigips carton. Apoi am pus vata minerala groasa de 20 si apoi am pus scandura peste grinzi deoarece vreau sa folosesc podul pentru depozitare. Nu am pus folia pentru vapori si acum am un pic de umezeala sub scandura. Ce pot face sa scap de acea umezeala, deoarece ma tem sa nu imi afecteze rigipsul.


Intrebare de la Ionela, pe adresa redactiei: Am umezeala in pod, nu am folie pentru vapori.

5 răspunsuri la “Am umezeala in pod, nu am folie pentru vapori”

Folie anti-condens trebuia montata sub gips carton.Si presupun ca si lemnul era verde…nu era uscat.
Asa se intampla cand doctorul face prajituri….mecanicul face constructii….chiar imi pare rau pentru dumneavoastra, macar educati-va prietenii sa lucreze corect, sau sa consulte un diriginte de santier cand construieste.

Scoate-ti scandura, izolati podul intre capriori…montati in loc de scandura un OSB 18 sau 22mm sau mai gros tinand cont ca „meseriasii” monteaza grinzile la 80 distanta(folosesc un vocabular de „meserias’), chemati un expert , este cel mai bine, daca nu sunteti constructor, este greu sa citesti printre randuri ce explica lumea pe internet.
O zi buna va doresc
Rosu Bogdan
tel:0735307958
Ps:Eu nu sunt expert, si sigur v-as da cea mai scumpa solutie pentru rezolvarea problemei.Noi executam corect de la inceput…iar cine vrea sa inteleaga este bine…cine nu vrea sa inteleaga…nu-i facem lucrarea.

Buna ziua,
Nu folie anticondens trebuie ci bariera de vapori.
Va recomand folia Delta Reflex.
Echipa capabila ,cu experienta.
Tel:0799355506
Cu stima,
Echipa Rubik

Buna ziua.
Trebuie sa va pune-ti intrebarea , de unde ajunge acel condens in izolatie , atata timp cat acel spatiu este doar de depozitare ?!!!. Sigur penetreaza un alt plafon , la fel de rau facut .

Cu stima 0722235456

Se pare ca aveti un exces de umiditate (poate fi ,,normal,, acest exces de umiditate daca ati finalizat de curand lucrarile la etaj – recomandam aerisire zilnica a camerelor) care se transfera prin vata minerala si va face condens.
Condensul va apare si pt ca transferul vaporilor se face cu o temperatura ridicata (vata minerala nu este cel mai bun material izolator, ci doar cel mai ieftin) si la temperatura joasa din pod face condens.

Este unul dintre motivele pt care e necesar montajul membranei bariera vapori!

Recomandam pentru izolarea tavanelor /planseelor izolarea cu CELULOZA sau cu vata din fibra de lemn care conform fisei tehnice au indicativul Capacitatea de inmagazinare a caldurii 2100 J/kg*K, respectiv vata minerala doar 850 J/kg*K.

Inmagazinarea caldurii este capacitatea materialului de a bloca transferul de caldura (iarna din casa catre exterior, respectiv vara din pod catre camere).

Aici puteti vedea un test care prezinta diferentele dintre vata minerala, bazaltica si celuloza https://www.youtube.com/watch?v=qgXjBZIlDD0 .

Pe izolatiinaturale. ro aveti mai multe informatii sau ne puteti suna la 0721956688

Cu stima,
Calin Cincean

Buna seara….Trebuia folosita folia barieră de vapori care trebuie întotdeauna montată pe partea interioară a termoizolaţiei, suprapunerile şi racordările acesteia cu alte elemente structurale (lucarnă, zidărie) trebuiesc realizate în mod etanş, cu suprapuneri lipite, sigilate, pentru a împiedica pătrunderea vaporilor şi al aerului…
recomand un dezumidificator electric si daca ai posibilitatea si un calorifer…teoretic ar trebui sa te ajute…Spor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *