Categorii
Intrebari de la cititori

Ce casa pot sa-mi construiesc doar cu autorizatie de amplasare?

Buna seara. Ce casa pot sa-mi construiesc fara proiect, numai cu autorizatie de amplasare? Va rog frumos, sunt disperata de legile pentru autorizatii. Va multumesc.


Intrebare de la Cristina, pe adresa redactiei: Ce casa pot sa-mi construiesc doar cu autorizatie de amplasare?

9 răspunsuri la “Ce casa pot sa-mi construiesc doar cu autorizatie de amplasare?”

Depinde de ceea ce doriti.Va impartasesc din experienta mea:am dezmembrat o gospodarie veche si mare de … arii.Am luat o parte de teren si grajdul-acela clasic compus din sura si poiata, dar care cu actualizarea datelor are masuratori topo si cu o jumate de salar minim s-a vazut intabulata in C.F. Astfel am reusit sa racordez curentul electric si apa , desi in acte figureaza ca anexa.Asta la sat e drept.Dar arhitectul a spus ca la suprafata respectiva acte + proiect + punere in aplicare a hartiilor ar fi fost 8000 ron.Cu acesti bani renovez si am ”iarba verde ” personala + refugiu cu tot confortul.Oricum se poarta reconversia surelor .Poate va e mai usor a renova ceva existent . Daca nu aveti deja clar stabilit incercati si alta varianta.succes. Momentan e pe rol la ministerul dezvoltarii schimbarea legii constructiilor.

In 2017,luna noiembrie,mi-a iesit proiectul de casa la un pret de 1800ron.Proiectul cuprinde de 143m.patrati. La pretul de 1800 lei s-a mai adaugat 450 lei optinerea autorizatiei de constructie dela primarie.In concluzie;daca cauti vei gasi proiectantul care nu te jupoaie.

Buna ziua,
La ce primarie ati depus documentatia ,mediul rural banuiesc?
Aveti inscris acel proiect la OAR?
Aveti verificarea pe rezistenta?
Daca aveti totul cum se cere pentru un DTAC,pretul este Ok.
Proiectantul si-a scos cerneala de la ploter.
Cu stima,
Rubik

Buna seara.Normal ca am verificarea pe rezistenta,totodata sunt luat in evidenta OAR,altfel primaria comunei Rotunda,jud.Olt numi acorda aut. de constructie.La o simpla cautare pe net-proiectanti din Caracal-veti optine nr.de tel.si va veti convinge ca am dreptate.Nu vreau sa fac reclama la nimeni, deaceia nu dau nume.In particular da

O sa constatati la urma , cand va trebui sa faceti receptia si cand ve-ti declara inceperea lucrarilor , ca va mai trebui sa platiti DTE,plus diferentele de taxe la primarie si ISC.

Bună ziua domnule Marinel
La ce legi faceți referire va rog
Sunt direct interesat
Va mulțumesc anticipat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *