Categorii
Intrebari de la cititori

Ce perdele, draperii sa folosesc la ferestrele din open space?

Buna ziua. Am un open space cu 2 ferestre (una este exact langa bucatarie, cealalta spre mijlocul camerei) amandoua pe acelasi perete. Tavanul este prea jos si doresc sa creez senzatia de inaltime. Ce perdele draperii sa folosesc?


Sub ferestre sunt caloriferele si asta ma cam incurca. Mobila bucatariei e alba cu blat lemn ca parchetul, gresia este bej. Livingul alb lucios cu negru. Peretele din living gri. Ca si pata de culoare (accesorii ma gandeam la verde fistic). Peretele cu ferestrele este alb. Imi dati o sugestie pentru geamuri? Perdele sau draperii? Rolete? Ce culoare sa aleg?

Intrebare de la Loredana, pe adresa redactiei: Ce perdele, draperii sa folosesc la ferestrele din open space?

Un răspuns la “Ce perdele, draperii sa folosesc la ferestrele din open space?”

Buna, Loredana!

Eu as opta pentru draperii lungi, pana in pamant, montate fie pe tavan (pe sina), fie pe galerii fixate cat mai sus, la cea mai mica distanta posibila de tavan. Acest truc va inalta vizual incaperea. Spuneai ca te incurca caloriferele de sub ferestre. In acest caz fie alegi niste galerii cu picior mai lung, care sa asigure caderea pe langa calorifere a draperiilor, fie mergi direct pe varianta sina, pe care o poti monta asa incat sa te asiguri ca draperiile nu vor atinge in cadere caloriferele.

Indiferent de cat de indepartate sau apropiate sunt cele doua ferestre, sunt de parere ca ar trebui sa le asiguri cate o galerie sau sina individuala, in niciun caz sa nu mergi pe varianta comuna. Apoi, moti merge pe varianta simpla: doar draperii (cate doua pentru fiecare fereastra, asa incat sa le poti deschide in laterale atunci cand doresti) sau pentru varianta compusa: perdea plus doua draperii pentru fiecare dintre cele doua ferestre. Varianta compusa poate fi formata si din rolete montate direct pe ochiurile ferestrelor si draperii.

In ce priveste tesatura, daca vrei sa amplifici efectul de inaltare vizuala a tavanelor iti recomand sa cauti o stofa in dungi verticale. Spuneai ca iti place verdele fistic. Poti alege draperii bicolore, verde fistic cu gri sau alb (desi contrastul verde fistic si alb poate fi prea strident in cazu dungilor verticale).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *