Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Cum poti ascunde caloriferele care par sa strice aspectul casei tale

1-calorifer din living ascuns in spatele unei masti din lemnIarna si pe intreaga durata a sezonului rece caloriferele sunt unele dintre cele mai importante elemente ale unui camin. In aceasta perioada a anului parca singurul lucru care conteaza este caldura pe care o degaja acestea: cu cat sunt mai fierbinti, cu atat mai placuta este atmosfera din casa. Cand vremea se incalzeste iar caloriferele devin reci, brusc multa lume incepe sa fie deranjata de aspectul lor.


Cum poti ascunde un calorifer care nu-ti place cum arata sau care ti se pare ca strica aspectul unei incaperi? Aceasta problema are rezolvare, iar printre solutiile dintre care poti alege se gasesc si unele care nu obtureaza fluxul caldurii degajate, asa incat pot fi folosite si pe durata sezonului rece, cand sistemele de incalzire sunt in functiune.

Panouri perforate din lemn

Confectionate de obicei din lemn, panourile decorative perforate care mascheaza caloriferele sunt discrete si placute ochiului. Personal, am intalnit asa ceva in cateva dintre pensiunile de la munte si pot spune ca intr-adevar aduceau un plus decorului deoarece erau concepute sa respecte stilul si cromatica amenajarilor pe care le completau. As spune ca aceste panouri din lemn sunt potrivite pentru decorurile clasice si rustice, dar cu un design adaptat pot face parte si din decorurile moderne.

Cu putina imaginatie un tamplar bun poate realiza o masca din lemn cu design neobisnuit, care sa imbrace caloriferele si totodata sa-i permita caldurii sa circule spre interiorul incaperii.

Panouri decorative din sticla

Pentru amenajarile in stil modern minimalist exista si solutia panourilor din sticla. Acestea se monteaza in fata caloriferului, fixandu-se de perete cu ajutorul unor picioruse speciale. Acest tip de masca este potrivit pentru caloriferele care degaja caldura prin partea superioara, nu si pentru cele clasice din fonta, intrucat obtureaza in totalitate fata caloriferului si implicit caldura pe care acesta o degaja.

Mic mobilier cu functie de masca

In tari mai reci ca Romania, asa cum sunt tarile scandinave, de pilda, caloriferele din multe case si apartamente sunt integrate in mese, bancute si alte piese de mobilier proiectate special pentru zona de sub fereastra. Iata cum nordicii obtin mascarea acestor elemente neatragatoare si in acelasi timp se aleg cu spatii de lucru sau zone de relaxare utile, confortabile si scaldate de lumina.

Te poti inspira si de aici: Bancuta de sub fereastra – un superb spatiu de relaxare in locul caloriferului.

Mascarea cu ajutorul unei constructii din gips carton

Pentru cei care sunt in faza de constructie sau renovare a casei exista si solutia constructiei unei masti din gips carton. De fapt, masca propriu-zisa va fi realizata ulterior, dupa terminarea constructiei, si va fi din lemn sau metal. Insa constructia va ingloba caloriferul exact asa cum poti vedea ilustrat in cateva dintre imaginile de mai jos.

Mai poti citi si: Cum mascam caloriferele – modele si idei.

Daca insa iti este teama sa nu obturezi caldura pe care o degaja caloriferele, insa iti doresti sa le faci ceva mai discrete vopseste-le in culoarea peretilor, iar in acest fel le vei ajuta sa se piarda putin pe fundal. Acum insa te las in compania imaginilor care ilustreaza mai multe variante de mascare a acestor elemente.

Sursa foto: Design Homes

Un răspuns la “Cum poti ascunde caloriferele care par sa strice aspectul casei tale”

Comentariul meu este legat cumva de subiectul articolului(pe care nu l-am citit),sau mai degraba o varianta la utilizarea caloriferelor.
Concret,eu am inlocuit la casa noastra ( paianta) caloriferele cu incalzirea in perete. Nu am facut o analiza comparativa de pret dar cu siguranta:
1.Prin functionarea centralei termice (in condendatie)la temperaturi semnificativ mai mici decat in cazul folosirii caloriferelor rezulta costuri in consecinta.
2.Prin amplasarea la baza si dealungul peretelui/peretilor exteriori si prelungirea pe peretii interiori adiacenti (pe 50-60 cm lungime) se rezolva problema eventualelor punti termice cu tot ce deriva…,plus o distributie uniforma…etc.
3.Aspectul estetic este rezolvat si spatiul ocupat de calorifere-mascate sau nu ramane disponibil.

Am omis sa mentionez ca am ajuns la aceasta varianta pentru ca in camerele in care avem sobe (le iubim!)nu-si aveau loc si caloriferele, estetic vorbind.

Detalii pentru interesati gratuit cu drag,

Gheorghe Ganea, 0722 265 668, Ecotehconstruct@yahoo.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *