Categorii
Intrebari de la cititori

Cum scap de cartite ca sa pot pune gazon?

Buna ziua. Am o curte de 300 mp si vreau sa pun gazon, dar am o problema cu cartitele, cum scap de ele? Mentionez ca inainte a fost o gradina de legume.


Intrebare de la Bogdan, pe adresa redactiei: Cum scap de cartite ca sa pot pune gazon?

4 răspunsuri la “Cum scap de cartite ca sa pot pune gazon?”

Pe traseul galeriilor,introduceți in pămînt bete de soc.cartierele nu suporta mirosul eliminat de soc si vor parasi zona.

Eu am reusit sa le INDEPARTEZ din gazon introducind in galerii carbura de calciu (carbid) spart in bucati de marimea unei nuci si turnind apoi putina apa. Cirtitele parasesc galeriile cu un miros puternic. Acum 7-8 ani se gasea in magazinele cu produse fito-sanitare niste batoane cu sulf care se aprindeau si se introduceau in galerii. Fumul degajat indeparta cirtitele(nu le omora -sint animale protejate) pentru o perioada de timp la vecini. La mine revin aproape anual prin curte , dar niciodata in vechile galerii. E o solutie!! Se poate incerca cu orice alt produs urit mirositor care persista in pamint – motorina, clor- din acel pentru albit rufe sau dezinfectant pastile pentru toilette,insecticid RELDAN, etc, etc. SUCCES!!!

Atentie, folosirea de motorina, clor etc. au efecte nocive asupra solului. Trebuie cautate mijloace cat mai eco, ar fi pacat sa ne otravim propria gradina (curte). Macar acolo sa ne facem un mediu curat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *