Categorii
Intrebari de la cititori

Parchet peste gresie peste incalzire in pardoseala e ok?

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in problema mea. Am incalzire in pardoseala peste care am montat gresie. Problema mea este urmatoarea, nu sunt multumita de gresia ceramica ce s-a pus deoarece se ciobeste foarte repede. Am pus sapa autonivelanta de aproximativ 4 cm apoi 2 cm este gresia, total grosime peste incalzire in pardoseala este de 6 cm. Ma gandesc sa aplic parchet peste gresie, se poate? Transferul termic peste sapa, gresie si parchet se mai poate face! Multumesc!


Intrebare de la Daniela, pe adresa redactiei: Parchet peste gresie peste incalzire in pardoseala e ok?

5 răspunsuri la “Parchet peste gresie peste incalzire in pardoseala e ok?”

Buna, Daniela!

Eu as opta mai degraba fie pentru inlocuirea gresiei (da, stiu ce presupune acest lucru), fie, in cel mai rau caz, pentru montarea unui nou strat de gresie. Cred insa ca ar trebui sa-ti iei inima in dinti si sa schimbi pur si simplu gresia existenta cu una noua, atat pentru ca e posibil ca prin dublarea stratului de gresie sa nu mai simti acelasi confort termic, cat si pentru ca in acest fel va trebui sa scurtezi usile, care nu se vor mai inchide la fel. In ce priveste parchetul, desi exista unele modele care (se spune) s-ar preta pentru a fi montate deasupra unei pardoseli incalzite, cred ca nu-ti va oferi aceeasi caldura ca placile ceramice. Iar un parchet care nu a fost conceput pentru asa ceva se deformeaza atunci cand este expus in mod constant la incalzire.

Poate nu am dreptate si parerea mea este gresita, insa daca ar fi sa iau aceasta decizie pentru casa mea, as schimba pur si simplu gresia cu una mai buna.

BUNA ZUA
Puteti pune parchetul peste gresie,orice fel de parchet , dar sub parchet nu puneti folie sau polistiren obisnuit, ci cu gauri, veti gasi in magazin , sau puteti pune direct peste gresie alta gresie mai calitativa, folosind un adeziv flexibil. 7-8 cm nu este o grosime prea mare, doar ca in cazul parchetului o sa mariti temperatura apei in instalatie cu 5-10 grade, fata de gresie ,pt a obtine aceeiasi temperatura pn camera

STIMA

Multumesc mult! Acum tot cautand ce e pe piata, am vazut si varianta Starfloor Click 30 de la Tarkett. Nu o prea gasesc in magazine, insa. Va e cunoacut produsul?

Si eu vreau sa cumpar parchet de la Tarkett, am auzit ca au multe modele compatibile cu incalzirea prin pardoseala. Pe siteul lor am vazut cateva care mi-au placut, sunt din clasa 33, grosime 14 mm. Stie cineva cat costa si unde pot sa le ved pe viu? parca nu-mi vine sa comand pe nevazute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *