Categorii
Intrebari de la cititori

Putem gasi in Romania finisaje ca in Suedia?

Sunt intr-un apartament in Suedia, amenajat Ikea, este superb! Asta m-a facut sa visez si eu la shimbari in apartamentul meu de 2 camere din Sighisoara dar, pe zi ce trece, revin cu picioarele pe pamant si imi dau seama ca e imposibil de realizat pentru ca noi nu avem cu cine. Unde sa gasesc eu meseriasi si produse ca aici? De exemplu am cautat o cabina de dus ca aici. Simpla, cu peretii rabatabili si curbati, fara baza aceea de plastic. Nu am vazut pe internet la Ikea din Romania. In tot apartamentul au guri de aerisire, cu aparatul de dezumidificare in baie si in biblioteca + geamuri din lemn termopan prevazute cu o miniclapeta sus, pentru aerisire. De finisaje nici nu mai vorbesc: sunt perfecte! Ma puteti contrazice?! Astept!


Intrebare de la Emilia, pe adresa redactiei: Putem gasi in Romania finisaje ca in Suedia?

3 răspunsuri la “Putem gasi in Romania finisaje ca in Suedia?”

SALUTARI
EXECUTAM ORICE TIP DE CONSTRUCTIE SI REFORME CA AN ORICARE PARTE DIN LUME AVEM O ECHIPA COMPLETA DE MESERIASI SI SANTEM PROFESIONISTI AVEM ESPERIENTA EUROPEANA ,SCULE SI CAPACITATE
CONSTRUIM LA CHEIE CU MATERIALUL CLIENTULUI CU 400-450 M2
DOAR MANOPERA 200 E M 2
CONSTRUIM LA ROSU CU MATERIALUL NOSTRU CU 170 E M 2
DOAR MANOPERA 50 E M2

CONSTRUIM CASE PE STRUCTURA DE LEMN ORICE MODEL SA U DIMENSIUNE CU 350 E M2 LA CHEIE
LA ROSU CU 150EM 2
ACESTE LUCRARI DIN URMA INCLUDE SI FUNDATIA
RELATI
construlems@yahoo.com

Buna, Emilia!

Stiu ca poate fi frustrant sa descoperi ca aceeasi marca produce sau vinde in Romania produse diferite de cele pe care le gasesti in magazinele din strainatate. Insa chiar daca Ikea Romania nu ne rasfata la fel ca pe suedezi, sunt convinsa ca multe dintre cele enumerate de tine pot fi gasite si in tara noastra. Desigur ca pentru a le gasi trebuie sa alergi destul de mult, iar pretul de achizitie este probabil peste cel al producatorului suedez. Insa asta este situatia: fie te pui pe alergat si scotocit, fie renunti la visul de a avea un apartament cu aceleasi dotari ca cel din care ne scrii acest mesaj.

Spre exemplu, cabine de dus fara cadita nu mai sunt de multa vremeo noutate pe piata romaneasca. Sunt convinsa ca le poti gasi la multi producatori si importatori, dar tin sa-ti spun si ca un meserias priceput iti poate face o minunatie de cabina de dus cu scurgere direct in pardoseala, tie ramanandu-ti doar sa montezi paravanul de sticla dorit pe care, din nou, il gasesti la diversi importatori. Delta Studio este doar un exemplu, iar la ei gasesti si o varietate de rigole special concepute pentru acest tip de cabine de dus.

In privinta aerisirii despre care vorbesti, din cate stiu, si aceasta poate fi realizata, insa acest lucru presupune integrarea unui sistem de aerisire in spatele unei structuri de pereti/tavane false, din gips carton, in cazul in care cladirea nu a fost prevazuta de la bun inceput cu un asemenea sistem de ventilare (greu de crezut, totusi). Iti recomand sa cauti informatii despre sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura. Iar eu promit sa scriu un articol pe acest subiect in viitorul apropiat.

Cat despre clapeta de aerisire despre care vorbesti, in Romania acest sistem se numeste grila de ventilatie si poate fi montat pe orice tip de tamplarie, fie ca vorbim despre lemn stratificat, PVC sau aluminiu, totul e sa stii ce anume sa le ceri producatorilor de ferestre termopan.

Dupa cum vezi, si in Romania gasesti de toate, doar ca, din pacate pentru fanii Ikea, producatorul suedez nu este la fel de generos cu consumatorul roman cum este cu cel din Suedia 🙂

Iti doresc sa reusesti sa-ti implinesti visul de a avea un apartament cu dotarile celui care te-a impresionat in Suedia!

Buna ziua
Avand o experienta in Federatia rusa unde finisajele sunt net superioare tarilor scandinave cat si in Finlanda va pot face aveasta lucrare cu conditia sa nu faceti rabat la materiale
Pretul de amenajare a unui apartament de doua camere este de minim 12mii euro
Daca sunteti interesata ma puteti contacta pe adresa de mail bdaconstruct@yahoo.com
Cu stima
Ion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *