Categorii
Intrebari de la cititori

Riscuri nerespectare proiect fundatie si tip beton

Buna seara, va rog mult sa ma ajutati cu niste raspunsuri in legatura cu urmatoarele aspecte: am inceput constructia unei case, in judetul Prahova. Conform proiectului, fundatia trebuia sapata la 90 cm, dar asta nu s-a intamplat, intrucat mesterii, impreuna cu dirigintele de santier au considerat ca este suficient sa se sape la 70 cm. Mai mult, proiectul prevede folosirea betonului c 16/20 pentru intreaga fundatie, inclusiv pentru placa de egalizare, dar au folosit beton c 8/10 la fundatie si c 16/20 la placa de egalizare.


Va rog mult sa imi spuneti ce riscuri presupune nerespectarea acestor cerinte ale proiectului, deoarece mi-e teama sa merg mai departe cu constructia. Va multumesc anticipat pentru raspunsurie dumneavoastra.

Intrebare de la Magda, pe adresa redactiei: Riscuri nerespectare proiect fundatie si tip beton.

3 răspunsuri la “Riscuri nerespectare proiect fundatie si tip beton”

Bună ziua în legătură cu întrebarea dumneavoastră răspunsurile sunt următoarele.in prima faza nu au întâmplă nimic atât timp a fost dat un nivel asupra construcției cat despre nerespectarea betonului dirigintele răspunde pentru aprobarea turbării,dacă dirigintele de șantier este al societății cu care dumneavoastră executați lucrarea este posibil sa mai aveți și alte probleme de genul dacă este angajat de dumneavoastră atunci căutați altul.la finalul lucrării singurul om care răspunde de lucrare pentru viitor este dirigintele de șantier fara stampila ai avizul sau nu se poate face receptia finală.pentru liniștea dumneavoastră dacă sunteți sceptic puteți apela la ISC pentru verificări doar in cazul in care aveți un contract cu respectiva societatea altfel Roșcani nu mai puteți continua construcția după vizita ISC la dumneavoastră dar pentru detalii ne puteți contacta la 0721537511

Buna ziua,

Dirigintele de santier nu are voie sa dea dispozitii de santier, doar proiectantul poate, evident, cu stampila verificatorului de proiect.

Nu stiu ce se poate intampla, intrucat nu avem un studiu geotehnic. Poate ati pus fundatia pe pamant prost si se rupe fundatia… Poate nu respectati adancimea de inghet si se rupe fundatia in cativa ani, poate bagati umplutura si o respectati, habar nu am.

Cu nerespectarea betoanelor, va sfatuiesc sa nu va impacientati, deoarece pina in 2013 aceste betoane se foloseau.

Oricum, dupa parerea mea, dirigintele e mana in mana cu constructorul si trebuie schimbati ambii, inainte sa o patiti mai grav.

Referitor la raspunsul domnului Catalin, caruia ii multumesc pentru amabilitate, fac precizarea ca avem studiul geotehnic, unde se mentioneaza ca adancimea maxima de inghet este de 0.80- 0.90 metri. De aici provine si ingrijorarea mea, ca au sapat doar la 70 cm. Dirigintele a facut dirigentie prin whatsapp, nu s-a deplasat la fata locului cand s-a sapat si cred ca nici nu a stiut sa citeasca proiectul, ca sa inteleaga la cat trebuia sapat.
In aceste conditii, noi am adus niste camioane de pietris, pe care l-am pus in strat inalt de cca 20 cm, gen bordura lata de 70 cm, imprejurul casei, ca sa „ingropam” casa inca 20 cm in pamant. Nu sunt sigura ca e cea mai buna idee, dar nici nu ne permitem sa spargem toata fundatia acum ca sa o luam de la capat.
Iar in ce priveste calitatea betonului folosit, am citit ca betonul c8/10 are o rezistenta scazuta, deci pot sa stau linistita ca l-au folosit pe acesta?(davideconstruct. ro/news/35/20/Beton-C8-10-B150-S2/d,servicii.php)
Va multumesc mult pentru raspuns, atat dumneavoastra, cat si domnului Mihai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *