Categorii
Intrebari de la cititori

Tencuiala clasica si glet sau pe baza de ipsos?

Tencuiala clasica + glet sau tencuiala pe baza de ipsos (rimano sau knauf) + glet pentru o casa noua?
Rog argumente pro si contra pentru fiecare. Multumesc.


Intrebare de la George, pe adresa redactiei: Tencuiala clasica si glet sau pe baza de ipsos?

3 răspunsuri la “Tencuiala clasica si glet sau pe baza de ipsos?”

Nu ai specificat cine va executa aceste operatii, si cum sunt peretii (drepti, caramida/bca)
Cel mai mult depinde cine si cum o face.
– Clasica: pentru ceva bun: mecanizat pe montanti de 1cm minim, scos montantii, tencuit si in locul lor.
Avantaj tencuiala: scos la drept cu pret materiale mic, masa termica in plus. Orice caramida nu este dreapta, mai sunt ici colo colturi/capete iesite in relief, stalpii au betoane care mai depasesc cu 5mm caramida si trebuie totul adus la drept.
Dezavantaje: mesteri priceputi pentru aliniat si scos la drept greu gasesti. In ziua de azi mesterii prefera sa puna rigips decat sa tencuiasca si sa dea cu glet. Iar la rigips costul tau explodeaza. Apoi neaparat respectare timp de uscare.
Slefuit peretii Amorsa, gletuit cu 1 sau 2 maini de glet ipsos si 2 maini glet finisaj. Daca tencuiala a fost dreapta si nisipul fin, nu intra mult glet si merge repede.
La tencuiala cu ipsos dezavantaje: cost materiale mare. Avantajul este ca nu mai gletuiesti. Iese peretele foaie de hartie.

Eu am dat tinci. Eu am casa facuta in stil (adevarat) neoromanesc si s-a potrivit de minune. Meseriasii au folosit o masina asemanatoare cu un polizor cu care au driscuit (asa se zice?). Folosind masinaria asta au scos toate pietricelele si peretele apare uniform, doar ca e mai rugos decat gletul. Nu se vad darele neplacute care apar cand driscuiesti manual. Imi place f. tare cu a iesit, peretele respira mai bine asa si arata a casa, nu a ap. de bloc. E si mai ieftin, eliminand 2 maini de glet. Iar la glet s-ar fi vazut orice neplaneitate. S-o stapanesti sanatos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *