Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Transformare garsoniera in apartament cu 2 camere pentru o familie cu 2 copii

1-vedere spre zona de living a noului apartament cu 2 camereNecesarul de camere a unei locuinte creste direct proportional cu numarul membrilor familiei. Si daca o persoana singura sau un cuplu tanar se poate descurca intr-o garsoniera, odata cu aparitia primului copil garsoniera trebuie inlocuita cu un apartament cu doua camere. Dar ce faci cand nu dispui de fondurile necesare unei asemenea permutari?


Cauti solutii de extindere si reconfigurare a locuintei existente. Cunosc destule cazuri in care proprietarii garsonierelor au recurs la transformarea acestora in apartamente cu doua camere, pentru a le oferi copiilor aparuti in viata lor un spatiu separat in care sa poata dormi, sa se poata juca si sa-si poata face temele in liniste. Iar drept exemplu iti prezint un proiect foarte reusit, in opinia mea, realizat de arhitectul rus Alexei Suhov.

Garsoniera decomandata

Proprietarii acestei garsoniere decomandate confort 1 din oraselul Kotelniki, Rusia, sunt tinerii parinti a doi baietei in varsta de 4 luni si, respectiv, 6 ani. Pana la nasterea celor de-al doilea fiu proprietarii s-au descurcat fara probleme in locuinta pe care o aveau – singura camera a garsonierei le-a fost suficienta. Insa venirea pe lume a celui mai tanar membru al familiei si bugetul limitat i-a fortat sa ia decizia de reconfigurare a locuintei pe care o aveau.

Alte doua transformari interesante si inspirate gasesti aici: Exemplu de transformare a unei garsoniere de 35 mp intr-un apartament cu 2 camere si aici: Garsoniera de 42 mp transformata intr-un apartament cochet cu 2 camere.

In galeria foto de mai jos vei descoperi si cele doua schite ale garsonierei: inainte si dupa interventia arhitectului Alexei Suhov de la Arch Buro, asa incat sa-ti fie mai usor sa vizualizezi si sa intelegi modificarile aduse in decursul reamenajarii efectuate.

Un alt proiect interesant, ce merita citit gasesti aici: Transformarea unui apartament cu 3 camere intr-unul cu 4 camere.

Spatiu multifunctional confortabil

Prin micsorarea singurei camere a garsonierei s-a obtinut un spatiu amplu ce conecteaza zona de living, bucataria si holul de acces in locuinta. Cele doua zone de interes comunica deschis, formand impreuna o camera de zi spatioasa si plina de lumina, in care proprietarii gatesc, mananca, isi petrec timpul liber si dorm. Iar in micul dormitor obtinut dupa mutarea peretelui initial au incaput, destul de usor, un pat supraetajat, un dulap pentru haine si un birou.

Insa problema depozitarii hainelor si a tuturor obiectelor personale nu s-a rezolvat doar prin aparitia noului dormitor, ci prin proiectarea si costructia unor dulapuri generoase, plasate strategic in zone cu vizibilitate redusa. Cel mai incapator si adanc dulap a fost montat in dreapta coltarului din living, imediat in stanga intrarii in locuinta a fost construita o debara in care pot fi depozitate aspiratorul, galeata, mopul, incaltamintea si alte obiecte pe care proprietarii nu si le doresc la vedere.

Lumina – cea mai eficienta arma in amenajarea spatiilor mici

Te rog sa observi cat de luminos pare decorul final. Acest fapt se datoreaza culorilor pe care Alexei Suhov a ales sa le foloseasca in proiectul de amenajare a noului apartament cu doua camere. Pastelurile, albul, suprafetele si texturile lucioase, usile albe de interior, oglinzile uriase, precum si accentele vesele de galben si albastru deschis au dus la crearea unei compozitii decorative vesele, relaxante si placute privirii.

Pentru a nu obtura fluxul luminii naturale si pentru a-i permite sa patrunda pana in zona coltarului din living arhitectul a montat ferestre frantuzesti in peretele ce separa bucataria de balcon, iar peretele dintre bucatarie si zona de living a fost inlocuit cu un paravan despartitor confectionat din stinghii de lemn montate la distante regulate. Alegerea unui singur invelis cu aspect asemanator pentru placarea pardosealii celor doua zone de interes ale camerei de zi – parchet si gresie ce imita parchetul – a contribuit la marirea vizuala a incaperii open space. Abordari simple, la indemana oricui, dar care au un impact fantastic asupra unui spatiu condamnat altfel la semi-intuneric.

Finisaje moderne, combinate cu stil

O amenajare moderna nu putea fi lipsita, desigur, de cele mai populare finisaje ale momentului. Iar Suhov a reusit sa combine chiar mai multe dintre acestea intr-un spatiu deloc generos, asa cum este bucataria. Poti observa din imaginile de mai jos ca peretele din zona blatului de lucru a fost placat cu faianta tip patchwork, zona imediat urmatoare – cea dotata cu o canapea compacta si confortabila – a fost finisata cu atat de indragita caramida aparenta alba, iar peretele opus a fost zugravit cu vopsea neagra cu efect de tabla de scris. Pare mult? Poate, in anumite contexte, insa in cel de aici nu mi se pare. Dimpotriva, consider ca arhitectul a gasit echilibrul perfect intre aceste trei finisaje moderne cu ajutorul carora i-a conferit spatiului modern aspectul si aura unui camin.

De altfel, faianta patchwork a fost aleasa si pentru finisarea unui perete din baia renovata. Si pentru ca nici in cazul acestei incaperi Alexei Suhov nu a dorit sa se limiteze la un singur tip de finisaj, a placat peretele din zona cazii cu placi ceramice azurii, iar restul peretilor cu faianta alba, obtinand un rezultat frumos, cu o cromatica echilibrata, relaxanta si placuta.

Sursa foto: Arch-Buro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *