Categorii
Utile

Unde poti monta masina de spalat rufe – Idei si solutii reale

1-masina de spalat montata in laterala lavoarului din baie in prelungirea mastiiNelipsita din locuintele moderne, masina de spalat haine este un aparat electrocasnic care le da batai de cap multora dintre proprietarii apartamentelor si caselor de mici dimensiuni. Alegerea locului in care poate fi montat acest aparat depinde in primul rand de spatiul disponibil din incaperi precum baia, bucataria sau holul, dar si de preferintele proprietarilor.


Excluzand fericitele situatii ale locuintelor spatioase, prevazute cu incaperi special concepute pentru montarea masinii de spalat si uscatorului de rufe, in toate celelalte cazuri proprietarii aleg locul de instalare a acestui aparat in functie de spatiul de care dispun in incaperi precum baia si bucataria. Insa cand cele doua incaperi sunt prea mici, proprietarii sunt nevoiti sa recurga la inventivitate si sa gaseasca alte spatii pentru montarea masinii. Daca te intrebi la ce alte solutii pot apela cei care locuiesc in spatii mici, urmareste continuarea articolului de astazi.

Variante si idei de montare a masinii de spalat in baie

Inainte de a trece la solutiile neobisnuite si ingenioase, sa zicem, consider ca trebuie sa epuizam variantele la care poti apela pentru montarea masinii de spalat intr-o baie mica sau chiar si in una mai spatioasa.

– Langa sau sub lavoar. Aceasta solutie este una care nu incarca baia si care nu necesita eliberarea unui perete pentru montarea masinii de spalat cu incarcare frontala. Si daca in varianta „langa” trebuie sa te asiguri ca ai destul loc intre lavoar si perete sau cada, pentru cealata varianta trebuie sa cumperi un lavoar special conceput pentru situatii de acest gen. Din pacate, acest tip de lavoare costa mai mult decat cele obisnuite, insa pot fi gasite cu usurinta in multe dintre magazinele autohtone.

– Deasupra nivelului cazii. Suna cel putin curios, e adevarat. Insa daca forma baii, dimensiunea cazii si pozitia acesteia iti permit poti monta o masina de spalat rufe cu incarcare frontala pe un suport ferm construit in prelungirea cazii. Ideea este ca aparatul sa aiba o buna sustinere si sa nu deranjeze pe nimeni prin pozitia aleasa. Din punctul meu de vedere aceasta solutie este viabila numai in cazul masinilor slim si doar atunci cand aparatul poate fi ancorat ferm, cu certitudinea ca nu o va lua la goana prin cada in timpul stoarcerii rufelor.

– Deasupra vasului de toaleta. Nu mai putin ciudata este si aceasta idee, insa proprietarii bailor mici stiu cat de greu este sa gestionezi spatiul dintr-o incapere ca aceasta. Aceasta solutie poate fi pusa in aplicare intr-o baie de serviciu, de forma ingusta si atunci cand wc-ul este pozitionat la distanta de peretele din spate. In golul format in spatele vasului de toaleta se construieste un suport menit sa sustina masina de spalat.

– Intr-o nisa din perete. Sunt bai care dupa ce ca sunt mici, mai au si forma neregulata, cu stalpi sau coloane de aerisire la vedere, care pun piedici in configurarea spatiului. In unele cazuri insa, aceste iesiri in relief duc la formarea unor nise in perete si daca nisele cu pricina au dimensiunile potrivite, pot fi ideale pentru integrarea unei masini de spalat si chiar si a unui uscator de rufe sau a unui set de polite pentru diversi detergenti pe care nimeni nu si-i doreste imprastiati aiurea, in jurul cazii sau a toaletei.

Integrarea acestui aparat in mobilierul de bucatarie

La prima vedere, n-ar fi mare lucru de spus aici, pentru ca atunci cand se ia decizia de a monta masina de spalat in bucatarie, singura problema ramane in ce parte a mobilierului ar arata mai bine si ar fi mai usor de accesat. In principiu insa, se recomanda alegerea unei zone cat mai apropiate de sursa de apa si teava de evacuare a apei menajere.

Daca ai o bucatarie mai spatioasa, cu mobilier pe colt, poti lua in considerare montarea masinii de spalat sub una dintre cele doua extremitati ale blatului de lucru, asa incat sa poti accesa cuva aparatului din laterala. In cazul in care nu vrei sa tradezi prezenta acestui aparat in configuratia bucatariei poti opta pentru un model incorporabil. Iar daca masina ta de spalat rufe este una cu incarcare verticala, o poti integra sub un blat cu deschidere tip capac.

Iti recomand sa citesti si: Unde montam masina de spalat haine – in baie sau in bucatarie?

In debaraua de pe hol

Un alt loc potrivit si ascuns privirilor in care poti monta o masina de spalat rufe este debaraua sau camara de pe hol, cu conditia sa ai posibilitatea de a racorda aparatul la sursele de apa si curent necesare. In mod cert acest lucru este posibil sau mai usr de realizat daca debaraua este lipita de bucataria sau baia locuintei tale.

Sub scara interioara

In casa in care am locuit pana in urma cu aproape 2 ani masina de spalat se afla sub scara interioara. Instalarea masinii in acel loc nu a fost o problema pentru ca scara era construita exact laga baie, asa ca sursa de apa si canalizarea erau la indemana. Marele avantaj al acestui loc il constituia faptul ca in acest fel am economisit ceva spatiu atat in baie, cat si in bucatarie. In plus, masina de spalat si cosul de rufe erau total invizibile pentru musafiri, ceea ce, consider eu, este un alt aspect important.

In balcon

Cand locuiesti la bloc si nu vrei sa aglomerezi nici baia si nici bucataria cu masina de spalat, o poti monta in balcon, cu conditia ca acesta sa fie inchis, asa incat aparatul sa nu fie expus oscilatiilor mari de temperatura sau precipitatiilor. Iar pentru a-i face prezenta cat mai discreta este indicat sa o integrezi intr-un dulap proiectat la comanda. Desigur ca aceasta solutie complica aspectul alimentarii cu apa si deversarii apei consumate in timpul ciclurilor de spalare.

Sursa foto: O-vannoy.ru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *