Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Ce este mai convenabil, centrala pe lemne sau termosemineu?


Ce este mai convenabil, o centrala pe lemne sau un termosemineu centrala? Pentru o suprafata de 80 mp, camere de 2 m inaltime cu termopane si izolata la ce pret s-ar ridica instalatia si pentru apa calda baie si bucatarie?


Intrebare de la Daniela, pe adresa redactiei: Ce este mai convenabil, centrala pe lemne sau termosemineu?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Vali in februarie 5th, 2018

Daca nu aveti o camera speciala in care sa fie instalata centrala pe lemne atunci termosemineul este singura optiune. In ambele cazuri trebuie sa va calculati necesarul energetic pentru fiecare camera, hol tinanad cont de tipul si izolarea izolarea peretilor, tavanului, dusumelii, calitatii termopanelor si atunci veti stii daca va incadrati la un termosemineu sau nu

Melania in februarie 10th, 2018

pentru apa calda eventual sa alegeti un boiler ce poate incalzi apa si cu apa din sistemul de incalzire- pentru iarna , dar si cu curent electric- vara. daca alegeti termosemineu. eu am centrala , dar cred ca la termosemineu e putin ciudat cu focul, poate trebuie un fel de pufer ca la centrala pe lemne, boilerul in care se aduna si se uniformizeaza temperatura apei. inaltimea camerei e doar de doi metrii? sunteti mai mici de inaltime? ca altfel imi cam pare ciudat. ma rog, e bine sa povestiti cu cineva de meserie.

OctavS in februarie 21st, 2018

Eu inclin catre centrala pe lemne. E cam greu de dat cifre pentru ca aici depinde de cata apa calda aveti nevoie, de ce puffer vreti sa luati, tipuri de calorifere, centrala etc. Centrala pe lemne cu gazeificare este cea mai buna varianta, zic eu, mai ales ca acum au aparut modele noi unde nu mai trebuie sa ai grija lemnelor uscate. Eu cunosc Viesmann Vitoligno 150 si este acum intr-o varianta noua care isi regleaza arderea cu ajutorul sondei Lambda si functioneaza ok cu lemne de diferite calitati (esenta, umiditate).

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii