Categorii
Intrebari de la cititori

Culoare pereti si alegere perdea in aceasta camera?

Buna ziua. Doresc sa imi renovez o camera si am mobila din nuc si mesteacan, iar parchetul este decor hacienda oak (stejar mai deschis, aduce la culoare nu nisipul sau lutul). Intrebarile sunt urmatoarele:


– Ce culoare pot face peretii?
– Pot face pe nuanta de verde?
– Ce fel de perdea pot pune?
Multumesc.

Intrebare de la Ionut, pe adresa redactiei: Culoare pereti si alegere perdea in aceasta camera?

2 răspunsuri la “Culoare pereti si alegere perdea in aceasta camera?”

Salut Andrei,

Sunt mai multe variabile in ce doresti tu sa faci. Ti-as sugera ca peretii sa ii faci albi iar daca verdele este musai in acea camera, folosestel ca accent (draperii, covoare, perne, obiecte decorative). Verdele in combinatie cu albul da o aestetica fresh iar albul se potriveste si cu mobilierul maroniu.
Mare atentie la proportii cromatice deoarece verdele cu maroniul sunt greu de combinat.

Spor la treaba.

Buna, Ionut!

SI eu as alege verdele tot in calitate de accent cromatic, asa cum sugereaza si Andrei mai sus. In opinia mea insa, verdele si maroul nu sunt tocmai dificil de asortat, ambele culori provenind din natura, unde putem vedea ca formeaza combinatii incredibil de frumoase prin simplitatea si naturaletea lor. In calitate de argumente ale acestei afirmatii, te invit sa arunci o privire pe urmatoarele articole:

https://www.casadex.ro/2013/01/living-decorat-in-culoarile-naturii-verde-si-maro/

https://www.casadex.ro/2015/07/apartament-modern-cu-accente-colorate-verde-fistic/

In ce priveste insa asortarea verdelui cu albul, sunt intru totul de acord cu Andrei: se pot obtine decoruri frumoase si incarcate de prospetime. Iata si un exemplu in acest sens:

https://www.casadex.ro/2017/02/culoarea-verde-crud-in-amenajarea-unui-apartament-modern-2-camere/

Asa cum sper ca te vei convinge din articolele recomandate, conteaza enorm cantitatea fiecarei culori folosite, precum si nuantele acestora. Daca nu ai experienta in domeniul amenajarilor interioare, te sfatuiesc sa te inspiri din galeriile foto ale respectivelor articole in alegerea nuantelor de verde pe care vei decide sa le aduci in decor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *