Categorii
Intrebari de la cititori

Mucegai si condens intre vata minerala si osb

Am izolat tavanul in felul urmator: rigips, folie de nylon, 30 cm de vata minerala si apoi osb. Intre osb si vata s-a format mucegai si un condens incredibil, curge apa pe vata. Ce varianta am sa scap de condens? Sa dau cu o carora gauri in don pentru a circula aerul? Sa dau de tot jos placile de osb? Poate sa fie de vina vata?


Intrebare de la Tudor, pe adresa redactiei: Mucegai si condens intre vata minerala si osb.

5 răspunsuri la “Mucegai si condens intre vata minerala si osb”

Buna ziua,
Tavanul este orizontal,discutia este despre un tavan orizontal sau o izolatie intre capriori?

Buna ziua!
Dupa parerea mea sistemul este deja compromis. Daca spuneti ca apa a ajuns la vata minerala, aceasta si-a pierdut calitatile termoizolante.
Probleme este de la nylon. Acest sistem tine de mai multe aspecte, daca exista un spatiu intre vata si osb, daca deasupra osb-ului este spatiu incalzit sau este rece si cu aceste date se creeaza un sistem care boligatoru trebuie sa contina bariera de vapori (care nu este folie de nylon) si dupa caz folie anticondens si foarte important este si sa fie executata de catre un profesinist.
Pentru mai multe detalii ma puteti contacta.

email: aaba.office@gmail.com

Acelasi lucru l.am patit si eu. Dar nu asa de tare. Peste o parte din osb am pus alta vata care nu a dat voie sa izbeasca frigul in mod direct in osb si sa transpire asa de tare. Este identic cu fenomenul in care scoti ceva de la congelator la caldura. Unde nu am avut vata pusa peste osb a transpirat mai tare. Cred ca e si din cauza ca am pus placile lipite una de alta si nu a existat posibilitatea sa se ventileze.Le.am desfacut unde am putut si le.am montat la 2…3 mm distanta intre ele. Rosturile le astup cu CM9…..si montez direct incalzirea in pardoseala astfel incat umezeala sa se usuce si sa fie absorbita prin rosturi. Incalzirea in pardoseala o montez deoarece fac mansarda anul asta si ma mut. Cred ca daca erau montati dulapi nu se intampla asta. Dar dulapii nu creeaza planeitate….lucreaza in timp si scartaie. Daca poti…cu un circular fa niste taieturi din 60 in 60 cm perpendicular pe grinzile care au fost montate. Dar mare grija sa reglezi panza sa nu faci taieturile mai adanci decat placile, apoi pune deasupra vata la rola pe toata suprafata. Succes.

Salut, un sfat va rog: am pus un acoperis, adica am pus vata si asteareala. nu am apucat sa pun tabla. Desii nu se anunta, peste noapte a plouat.Ce se va intampla cu vata ? se usuca de la soare sau e compromisa? Multumesc.

Salutare!

Imi pare rau ce ti sa intamplat Alex,din pmdv trebuie sa demontezi astareala si vata sa se usuce bine,bine si dupa aceea sa o montezi din nou.Nu uita sa montezi folia anti condens.Sanatate

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *