Categorii
Intrebari de la cititori

Sa cumpar o casa cu 25000 euro sau sa construiesc pe terenul meu?

Buna ziua, as dori sa va intreb daca e convenabil sa cumpar o casa din caramida, la tara, constructia in ani 1990, cu 3 camere + bucatarie + anexe + teren de 30 ari fara baie dar cu toate utilitatile cu 25000 euro sau sa imi construiesc o casa din lemn pe un teren pe care il detin? Astept pareri. Multumesc.


Intrebare de la Calin, pe adresa redactiei: Sa cumpar o casa cu 25000 euro sau sa construiesc pe terenul meu?

7 răspunsuri la “Sa cumpar o casa cu 25000 euro sau sa construiesc pe terenul meu?”

Din explicatii, probabil ca suprafata casei ar fi de minim 80 mp, iar o casa noua, din lemn sau caramida este minim 35-40000 Euro finisata. Daca casa nu are igrasie este ok, va mai costa doar sa o izolati cu polistiren sau preferabil vata minerala, maxim 4000 Euro cu tot cu manopera. Casa de lemn nu merita caci lemnul este scump, tot trebuie sa o izolati caci altfel este frig iarna si cald vara. Lemnul este ecologic, dar lucreaza in permanenta multi ani. Nu stiu unde se afla casa si ce preturi sunt in zona, dar eu zic ca merita. Ca sa va faceti o idee, pretul menului pentru acoperisul casei mele care are 80 mp (acoperisul 120 mp) a fost de 3000 Euro.
Important este daca este caramida plina sau cu goluri, cea plina sete slab izolatoare, absoarbe umezeala si se macina in timp, insa este rezistenta daca este tencuita. Ar mai trebui poate sa se izoleze fundatia pentru a preveni igrasia si sa se amplaseze tevi cu fante care sa conduca apa sa nu stea la fundatie. De asemenea, apa de ploaie sa nu se scurga langa fundatie, burlanele sa fie conduse in canalizare (ori colectata si folosita la udat, etc) sau cat mai departe de fundatie.

Buna ziua, dupa mine sa construiti o case din lemn,ca asa compartimentati cum vreti dmv ,ecologic ,si cald. Casele din lemn ,vara racoare ,si iarna tina caldura. Daca in Elvetia, Austria, Germania, construiesc case din lemn ,de ce
nu e bun la noi. Da ca oameni vrea betoane ,ziderie ,fier ,care si radiaza.
Eu din experienta vorbesc ca stau in casa din lemn ,si construim case din lemn.
Tel; 0744 207 743.
Cu stima!

Buna ziua ,in ce localitate aveti terenul,va putem construi o casa cu doua dormitoare ,living comun cu bucataria,baie la pretul de 28mii euro,0734844617

Buna ziua.
Relatarea precum , casa din lemn nu merita este nefondata . Lemnul in timp se cimenteaza .In privinta lucari lemnului , intradevar daca nu alegeti constructorul care se respecta respectand clientii si baga lemn necorespunzator , intradevar poate fi o problema ,poate chiar un cosmar .
Nu trebuie decat sa alegeti profesionisti cu experienta , macar la partea de structura si izolatie , in rest puteti luicra cu forte proprii s-au locale , la negru dar cu un diriginte bun .
Iar varinata in care caramida plina se macina , este relativa . Acum consolidez o casa de peste 100 ani, in buc , peste care va venii o mansarda din lemn si culmea , fundatia casei este din caramida plina . Am gasit si haznale din caramida si care erau intacte . nivelam un teren cu buldozerul si am ras un capac la una si atunci am vazut ca erau 5 buc compacte . Nu le-a afectat timpul si nici greutatea buldozerului . Aveau forma unei damigene cu gatul de 80-100 cm si diametrul de 30 cm .
Suntem specializati in case lemn . Pe magicconstruct , puteti vedea o parte din realizarile noastre . Impreuna putem gasii o solutie . Am doar clienti multumiti .
Cu stima 0722235456
office@constructii-caselemn.ro

Mucegai si condens intre vata minerala si osb

iata rezultatul , cand o casa este facuta de ne=profesionisti .
Acest client a avut curajul sa recunoasca , dar pe timpul iernii , primesc saptamanal telefoane pentru acere sfaturi de acest gen .

lemnul este ceva mai izolant decat bca-ul, dar peretii sunt mai subtiri si tot trebuie izolati. Sunt zone unde exista mult lemn si acolo merita constructiile din lemn, dar la ses este 1000 lei lemnul cat de cat bun, nu foarte bun si uscat. Nu stiu cati isi permit sa construiasca din barne de 20-30 cm grosime tot peretele. Oricum, intrebarea era daca merita sa cumpere o casa cu teren la 25000 sau sa construiasca una, fara a mai socoti terenul. Mai ieftin de 30000 Euro la 80 mp amprenta la sol este imposibil. Doar geamurile si izolarea costa vreo 6000 Euro, tecuitul vreo 2-3000, iar in rest ar fi casa la rosu.

Buna seara,noi ne ocupam cu constructii de case din lemn sau din alte materiale daca doriti o lamurire referitor la constructii din lemn ne puteti contacta la tel 0751891171 ,0744990948 sau puteti vedea lucrari ce am facut pe Facebook la Case din lemn Toplita.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *