Categorii
Intrebari de la cititori

Umiditate si mucegai pe un perete nordic, cum scap?

Am un perete nordic in casa, cu umiditate si a aparut mucegai la coltul camerei. Cum as putea sa izolez peretele respectiv sau sa reduc umiditatea pe acel perete pentru a nu mai aparea mucegaiul? Casa este deja izolata exterior cu polistiren de 10 cm. Multumesc.


Intrebare de la Catalin, pe adresa redactiei: Umiditate si mucegai pe un perete nordic, cum scap?

3 răspunsuri la “Umiditate si mucegai pe un perete nordic, cum scap?”

Buna ziua.
Mucegaiul este rezultatul migratiei condensului din camera , catre zona ce-a mai rece din acel spatiu . Solutia este eliminatrera condensului din aceea camera . Deci ventilatia camerei sa-u utilizarea unui dezumidificator .
Cu stima 0722235456
office@constructii-caselemn.ro

In primul rand ar trebui sa faceti ceva ca sa eliminati umiditatea pentru ca, in caz contrar veti avea mereu probleme cu mucegaiul.Vedeti cat de adanc a patruns mucegaiul si indepartati tot stratul afectat. Folositi tencuiala antiigrasie care permite o aerisire mai buna a peretelui si nu are acea permeabilitate la apa. Am folosit cu succes MAI de la Adeplast si lavabila tot de la ei am luat.

Nu spun ca este regula , dar va spun cum am facut eu . Pe v remea comunista ma cumparat un apartament in care baia si un colt la un dormitor , care erau pe nord , erau pline de mucegai , cu toate ca baia avea fereastra , dar nu o aerisea ,era neagra .Am spalat peretii , in baie cu dusul cald si perie de paie , dupa care i-am lasat sa se usuce si i-am dar cu var .La fel i-am spalat si in dormitor . Nu am mai avut niciodata igrasie , dar aeriseam casa . Atunci se folosea apa de sticla , dar eu nu am folosit nimic .
Va doresc sussces si inca o data , mucegaiul apare doar in perioada rece si doar datorita umuditatii care patrunde in camera si nu este eliminata .
Cu stima

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *