Categorii
Utile

Centrale pe peleti din lemn – ce avantaje au aceste cazane

centrala peleti pellet 30Pentru ca lemnul de foc se scumpeste de la an la an, multi dintre cei care foloseau centrale pe lemne au decis sa treaca la cazane pe peleti, acestea din urma prezentand mai multe avantaje. Chiar si cei care sunt la stadiul de constructie al casei decid din ce in ce mai des sa aleaga acest tip de instalatie de incalzire.


Ce avantaje am daca aleg o centrala pe peleti in locul uneia pe lemne? Luam cazul cazanului PELLET 30:

– In primul rand, daca aceasta are un cazan cu un rezervor mare, cu o capacitate de aproape 200 kg (180 kg de peleti in cazul PELLET 30), autonomia ajunge chiar si la 7 zile de incalzire continua. O autonomie foarte mare in comparatie cu cea a cazanelor pe lemne.

– Aprindere autoamata: Nu trebuie decat sa setezi temperatura dorita de functionare, iar aprinderea combustibilului si reglarea intensitatii focului este automatizata. Cazanul are un panou electronic intuitiv, deci reglarile acestuia se fac destul de usor, dupa citirea manualului.

– Consum foarte redus datorita randamentului de peste 92% al cazanului.

– Ai nevoie de cateva secunde la fiecare 7 zile, pentru a curata cazanul. In schimb, la centralele pe lemne, pentru o curatare completa, in cazul meu pierdeam in jur de o ora si era necesar sa fac asta de doua ori pe saptamana.

– In cazul cazanului Pellet 30, grosimea acestuia este de 5 milimetri, lucru ce ii asigura durata de viata mare.

– Utilizeaza combustibil ecologic, neutru din punct de vedere al emisiei de CO2.

– Garantie de 5 ani pentru pentru cazan. Instalarea se face usor, insa este nevoie de un specialist. Toate detaliile le poti afla de pe siteul distribuitorului: centrale-pellet.ro

2 răspunsuri la “Centrale pe peleti din lemn – ce avantaje au aceste cazane”

Ce e nebunia asta? Cateva secunde sa cureti centrala? Iar la ale centrale 1 ora? Eu am o Arca Aspiro cu gazeificare. Grosimea tablei de focar 8 mm, deci nu 5mm. Presiunea max.4 bar. Majoritatea spun 2-2.5 bar. Deci, sa revin, de curatat imi ia cam 10 min, cu tot cu sitatul carbunilor. Imi raman cam 2 pumni de carbunipe care eu ii recuperez pt. ca ma ajuta sa reaprind focul. In 10 min. curat focarul, sub focar, fumurile si ce se aduna inainte de ventilor. Tot secretul e sa folosesti lemne uscate, ideal de cel putin 1.5 ani. Mai las-o cu publicitatatea. Site-ul asta se vrea sa fie cu comentarii obiective. O zi buna

Norocosilor eu am primit la cumpararea casei o centrala pe lemne obisnuita de la romstal si nu numai ca o curat in fiecare zi ,dar trebuie alimentata la 2-3 ore ,abia acum la a doua iarna am inceput sa o inteleg mai bine dupa ce am vazut pe youtube niste centrale mai deosebite cum sunt aprinse adica am inceput sa bag lemnele in picioare si sa aprind focul de sus apoi dupa o ora ma duc si inchid usita de tiraj si o mentin pe la 60 de grade dupa care am aflat de (bustenii) de peleti si sunt inca stupefiat ce randament si cita cenusa lasa in urma lor adica mai nimic iar timpul inca nu este foarte mare dar tot e o victorie ,mica dar moralizatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *